Onderwijs Events Alle events 10945 IMPACT - Verbonden in de keten

Over het event

Op 11 maart 2020 vindt het IMPACT symposium plaats. Tijdens deze editie van IMPACT neemt het Radboudumc u mee in de wereld van obesitas.

lees meer

Over het event

Kim Berghuis, MPA, physician assistant bariatrische chirurgie, zal dieper in gaan op incidentie, prevalentie en veranderende anatomie en fysiologie bij obesitas. Daarna zal zij de chirurgische behandelopties en de consequenties hiervan op korte en lange termijn toelichten.

Dr. Esther Aarts zal spreken over 'De negatieve obesitas spiraal: de relatie tussen lichamelijke en neurocognitieve processen'. Zij doet onderzoek naar de relatie tussen voeding en het brein, met het darmmicrobioom en het immuunsysteem als medierende factoren en spreekt over hoe de hersenen verschillen tussen mensen met gezond gewicht en mensen met overgewicht en wat daarbij oorzaak of juist gevolg van een eventueel slecht dieet is.

Drs. Maartje Frijlink, anesthesioloog Radboudumc, zal spreken over 'Trauma bij patiente met obesitas, casus HET scooter vs auto'. Patiënten met obesitas hebben bij een trauma meestal slechtere uitkomsten dan patiënten met een normaal BMI. Aan de hand van deze casus en de fysiologie van de obese patiënt worden de uitdagingen bij een HET beschreven. Hemodynamische problemen, verschillen in stolling, praktische problemen op de SEH, moeilijkere monitoring en diagnostiek.
 

Contact Events

Judith van Werven-Nobel
Projectmedewerker

(06) 15 32 16 99
Contact

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij NAPA & VSR voor 3 punten.

Locatie

Ingang: Hoofdingang
Route: 706

Bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Tuinzaal
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 706 (Tuinzaal)