Onderwijs Events Alle events 9648 Meet Up Interprofessioneel samenwerken leren en opleiden IPE

Over het event

Tijdens deze Meet-Up op 14 mei 2019 brengen Radboudumc Health Academy (RHA) en de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (FGGM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een aantal van onze eigen best-practices in beeld.

lees meer

Over het event

Tijdens deze Meet-Up brengen Radboudumc Health Academy (RHA) en de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (FGGM) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een aantal van onze eigen best-practices in beeld, vertellen onderzoekers welke lessen over IPE zij hebben voor uw onderwijspraktijk en dagen we directies en management van beide organisaties uit om samen het voortouw te nemen in deze ontwikkeling.

 

 


Inschrijven

Online registratie
 
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 


Programma

Programma
15.00 uur
Inloop met koffie & thee - Kennismaking met de overzijde van de Kapittelweg

15.30 uur
Opening - Interprofessioneel opleiden doen we samen
Saskia van der Lyke, directeur faculteit Gezondheid en Gedrag en Maatschappij van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Roland Laan, directeur Radboudumc Health Academy schetsen de aanleiding voor deze middag en gezamenlijke ambities m.b.t. IPE.

15.45 uur
Inspiratie - Wat kunnen we leren over samenwerken?
Samen leren, samen werken. Wat kunnen we leren van apen? Patrick van Veen, gedragsbioloog, zet ons met aansprekende voorbeelden uit de apenwereld aan het denken over ons eigen gedrag. 

16.15 uur
Wissel naar parallelsessies - keuze uit 2

16.30 uur
Parallelsessie 1 - Sterke verhalen uit de IPE jungle
In deze workshop worden drie ‘sterke verhalen uit de IPE jungle’ gepresenteerd. Deze best-practice expeditieverhalen zijn afkomstig uit een ziekenhuisafdeling, een integrale (master)kliniek, en een ‘out of the box’ omgeving.  Na de korte verhalen gaan deelnemers in kleine groepen met elkaar op ontdekkingstocht om de hindernissen in deze IPE jungle te trotseren. Kom op expeditie bij deze drie HAN-Radboudumc primeurs!           

Onder leiding van:
• Ria Kersbergen, PhD candidate interprofessioneel opleiden binnen masterklinieken van tandheelkunde & mondzorgkunde en hoofddocent bij de opleiding mondzorgkunde (instituut  paramedische studies HAN).
• Natasja Looman, PhD candidate transmuraal leren samenwerken tussen 1e lijns en 2e lijns aios gedurende ziekenhuisstages, psycholoog en projectmanager IPE bij afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc.

Parallelsessie 2 - IPE; het onderzoeksveld in vogelvlucht
In deze sessie gaan, na een korte inleiding, waarin een kader wordt aangereikt voor IPE, deelnemers in kleine groepen in gesprek met verschillende onderzoekers uit het HAN-Radboudumc onderzoeksnetwerk over het onderzoek en de meerwaarde daarvan voor hun eigen praktijk.

Onder leiding van:
• Lia Fluit, associate professor op het gebied van werkplekleren in de zorg en zorgopleidingen. Zij geeft leiding aan de onderzoeksunit Research in Learning and Education van de Radboudumc Health Academy.
• Margot Barry, PhD candidate op het gebied van leren door boundary crossing. Margot onderzoekt hoe professionals in zorg gerelateerde beroepen leren van grenzen die er bestaan tussen gerelateerde contexten.

17.30 uur
Informele afsluiting met een drankje

18.00 uur
Einde


Sprekers

  • Margot Barry, PhD candidate op het gebied van leren door boundary crossing. Margot onderzoekt hoe professionals in zorg gerelateerde beroepen leren van grenzen die er bestaan tussen gerelateerde contextenSaskia van der Lyke, directeur faculteit Gezondheid en Gedrag en Maatschappij , HAN, Arnhem/Nijmegen
  • Lia Fluit, associate professor op het gebied van werkplekleren in de zorg en zorgopleidingen. Zij geeft leiding aan de onderzoeksunit Research in Learning and Education van de Radboudumc Health Academy.Roland Laan, directeur Radboudumc Health Academy
  • Ria Kersbergen, PhD candidate interprofessioneel opleiden binnen masterklinieken van tandheelkunde & mondzorgkunde en hoofddocent bij de opleiding mondzorgkunde (instituut  paramedische studies HAN).
  • Roland Laan, directeur Radboudumc Health Academy
  • Natasja Looman, PhD candidate transmuraal leren samenwerken tussen 1e lijns en 2e lijns aios gedurende ziekenhuisstages, psycholoog en projectmanager IPE bij afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc.
  • Saskia van der Lyke, directeur Faculteit Gezondheid en Gedrag en Maatschappij van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
  • Patrick van Veen, gedragsbioloog

Contact Events

Judith van Werven-Nobel
Projectmedewerker

(024) 369 34 38
contact

Locatie

Ingang: Studiecentrum
Route: 77

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Hippocrateszaal
Studiecentrum
Geert Grooteplein 21
6525 EZ Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 21
Ga naar binnen bij: Studiecentrum
Volg route 77 (Hippocrateszaal)