Onderwijs Events Dag van plastisch chirurgie

Online informatiedag Borstreconstructies

Welkom op de online Breast Reconstruction Awareness Day bij het Radboudumc. Op deze pagina laten we je kennismaken met de verschillende vormen van borstreconstructie. Bekijk ook vanachter je pc, laptop of smartphone vlogs of andere informatiefilms.

lees meer

Online informatiedag Borstreconstructies

Op dinsdag 21 oktober organiseren we het online evenement in het kader van de dag van de plastische chirurgie. Dit jaar is het thema van de dag Breast Reconstruction Awareness Day, oftewel borstreconstructies.

Bij een borstreconstructie probeert de plastisch chirurg na een amputatie, de borst zoveel mogelijk in de oude vorm te reconstrueren. Wanneer een borstreconstructie wordt uitgevoerd verschilt per situatie. In sommige gevallen is het mogelijk om tegelijkertijd met de operatie waarbij de borst(en) geamputeerd wordt een reconstructie te doen. Soms is het beter om te wachten tot na de bestraling of chemotherapie.

Op deze pagina is een algemene informatiefilm bekijken, waarin alle vormen van een borstreconstructie worden benoemd. En sinds kort kunnen we daaraan nog een nieuwe vorm van een lichaamseigen weefsel reconstructie toevoegen: De LAP-flap. De eerste patiënte die met deze methode een borstreconstructie heeft ondergaan, neemt je graag mee in haar ervaringen met deze operatie. Ook patiënten die andere vormen van een reconstructie hebben ondergaan in ons ziekenhuis, hebben een vlog gemaakt waarin ze vertellen hoe zij de reconstructie hebben ervaren.


In gesprek interactieve sessie

Vandaag is er op twee tijdstippen een online gesprek met plastisch chirurg Pieter Hupkens en verpleegkundig specialist Yasmille Winnen. Er is een presentatie die in het teken staat van Dag van de Plastische Chirurgie en Breast Reconstruction Awareness Day. Hierbij is ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Let op: maak gebruik van de Chrome, FireFox of Safari webbrowser. Bij voorkeur geen Internet Explorer. Schakel audio en video uit, vragen kunnen via de chat gesteld worden.


Patiënten verhalen Bekijk de vlogs

Hoe heeft u de borstreconstructie ervaren? In deze vlogs vertellen oud-patiënten hun persoonlijke verhaal.


Informatiefilm borst­reconstructie

In deze algemene informatiefilm over borstreconstructie vertelt plastisch chirurg Hanneke Tielemans over borstreconstructies. Welke mogelijkheden zijn er in het Radboudumc? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende vormen van borstreconstructie? Aan de hand van voorbeeldfoto’s zijn de resultaten zichtbaar. bekijk video

Fotoboek borst­reconstructie

Medisch fotograaf Stephan van Raay volgde een patiënte die een borstreconstructie onderging in het Radboudumc. Het hele traject van opname tot eindresultaat is vastgelegd vanuit de kant van de patiënte en geeft een kijkje achter de schermen. bekijk het fotoboek

Meer informatie

Klik op 'lees meer' voor meer informatie over borstreconstructies in het Radboudumc. lees meer