

Over het event
De RHA onderwijsmarkt die plaatsvindt op 30 mei: "Speelveld van Vernieuwing" - is hét onderwijsevenement waarin innoveren in onderwijs centraal staat! Dit wordt een inspirerende dag vol mogelijkheden en ontdekkingen, waarbij we de toekomst van onderwijs verkennen en de nieuwste technologieën en innovaties in het onderwijsveld laten zien.
lees meerOver het event
Deze markt is speciaal voor onderwijsprofessionals, die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie, extended reality en überhaupt onderwijs vernieuwing. Het evenement zal plaatsvinden in het Experience Center (-1), waar je kunt netwerken met gelijkgestemde professionals, deel kunt nemen aan boeiende gesprekken en kunt leren van docenten en andere experts op het gebied van onderwijs en technologie.
Wat kun je verwachten op het "Speelveld van Vernieuwing"?
- Je krijgt de kans om de nieuwste technologieën en innovaties op het gebied van onderwijs te zien en te ervaren. Kom immersive learning beleven met extended reality, praat met docenten over vernieuwen van onderwijs en doe inspiratie op voor jouw volgende onderwijsinnovatie!
- Neem deel aan interactieve workshops: onderwijs met virtual reality, innovatieve tools en ontwerpmethodieken die kunnen worden ingezet om het leren te bevorderen en de leerervaring te verrijken, en leer over innovatief gedrag en hoe een veilig leerklimaat bijdraagt aan effectief leren.
Locatie
Bezoekadres
Geert Grooteplein 15
6525 EZ Nijmegen
Routebeschrijving


Onderwijsmarkt
TLC Vouchers
Aan de slag met onderwijsonderzoek of onderwijsvernieuwing? De eerste stap is vaak: financiering! Schrijf een pitch en creëer tijd en ruimte om aan de slag te gaan, te experimenteren en daarvan te leren! Benieuwd hoe je zoiets aanpakt? Ga in gesprek met Helma of Lon.
Blended Learning
Fysiek en online onderwijs. Moet je dat altijd combineren om te kunnen spreken van 'Blended Learning'? Het antwoord daarop laat nog even op zich wachten. In het najaar (oktober 2023) verzorgt Barend Last, expert in blended onderwijs, een 3 uur durende workshop waarin je aan de slag gaat met jouw onderwijsontwerp. Je hebt de mogelijkheid om je vragen voor deze workshop aan te geven !!
Extended Reality
Wil je ook zien hoe docenten XR gebruiken in het onderwijs en kennis maken met de mogelijkheden van Extended Reality (XR)?
XR biedt verschillende virtuele mogelijkheden voor in het onderwijs, zoals het oefenen van motiverende gesprekstechnieken, virtuele tours door labs en op de SEH, in 360 graden meekijken met medische handelingen en meer. Binnen de Radboudumc Health Academy experimenteren wij samen met docenten. Kom de grensverleggende leer ervaren op VR-brillen beschikbaar om dit grensverleggende digitale leermiddel uit te proberen!
Kortom, laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden van XR en kom langs!
High Level Isolation Unit
Ernstig besmette patiënten kunnen in de nieuwe isolatie-unit van het Radboudumc veilig worden behandeld. Maar wat betekent dit voor medewerkers? Extra en zeer precieze voorzorg en uitvoering van protocollen is cruciaal. Opleider Jacqueline van Tricht ging aan de slag met een uitgebreid scholingsprogramma. Een prachtige e-learning en fysieke training waren het resultaat van een niet-alledaags project.
Innovatie histologie
Anatomisch een menselijk lichaam 'uitkleden' tot op het bot, dat kent iedereen. Maar kan het ook tot op celniveau? En hoe bouw je het lichaam dan weer op? Ilse Arnoldussen is docent Histologie en merkte dat studenten het moeilijk vinden om een vertaalslag te maken van micro- naar macro-niveau. Tijd voor een innovatieve aanpak!
Teaching & Learning Center
Radboud Teaching and Learning Center verbindt medewerkers, studenten en docenten met vragen over onderwijs. Met maar liefst 11 special interest groups (SIG) is er voor iedereen wel een thema dat relevant is. Kom langs en bespreek jouw onderwijsbehoefte.
Veilig leer- en werkklimaat
Ervaar hoe jij een bijdrage kan leveren aan de psychologische veiligheid in je dagelijkse werk zodat je kan leren en ontwikkelen en de kwaliteit van je werk verbetert.
Virtuele stage hematologie
Als studenten niet bij je langs kunnen komen op de poli, kun je ze dan wel een goed beeld geven van een specialisme? En moet je eigenlijk per se arts worden als je een vakgebied interesseert? Hematoloog Britta Laros brengt de hematologie in kaart vanuit verschillende beroepen. “Door middel van deze virtuele stage, helpen we studenten een weloverwogen vervolgkeuze te maken!”
Werkplekleren
Leren op de werkplek doen we allemaal! Toch? Maar hoe doe je dat bewust, hoe haal je er het meeste rendement uit en hoe kun je zorgen dat jij en/of je studenten nog meer op de werkplek leren? Kom langs bij de snackbarbar waar Marjolein Berings en Jenny ter Wee je op weg helpen en uitnodigen ervaringen te delen. Ook dat is werkplekleren!
Toelichting workshops
Extended Reality (AR, VR) workshop Dina Medanhodzic
Onderwijsinnovatie zit in een stroomversnelling nu steeds meer leermogelijkheden ontstaan met Virtual en Augmented reality. Wat enkele jaren nog een trend was, begint nu de norm te worden. Hoe bekend ben jij met de mogelijkheden die deze leermiddelen bieden? Op welke manier kun je jouw onderwijs hier relevant, praktisch en memorabel maken?
In de workshop Extended Reality nemen we je mee in de wondere wereld van AR en VR. Met inhoudelijke elementen zoals:
• Inspirerende voorbeelden
• Wanneer en hoe je waarde kunt toevoegen met XR in het onderwijs
• Welke aspecten komen kijken bij het ontwikkelen van VR-simulatie of 360 graden video
• Hoe de techniek werkt
• Op welke manier je er zelf mee aan de slag kunt gaan
• Ervaringen van docenten die je voor zijn gegaan
De workshop wordt begeleid door experts op het gebied van XR en onderwijskunde, alsook ervaringsdeskundigen. Je kunt tijdens de workshop kiezen voor onderwerpen waar je interesse het meest naar uitgaat.
Future of learning Boris Konrad
Boris Konrad verzorgt een keynote waarin leren van vandaag en morgen wordt besproken en wordt vertaald naar de toekomst.
Wat staat er te gebeuren? Hoe leren we in de toekomst en wat betekent dat voor je brein? Gebruiken we straks daadwerkelijk ander soort kennis?
Innovatief gedrag Jur Koksma
In discussievorm bespreekt Principal Lecturer Jur Koksma wat innovatief gedrag is en wat het betekent voor het onderwijs. Wat kun je als docent nú al doen om wendbaarder onderwijs te ontwikkelen of direct de kwaliteit te verhogen?
Kijken naar kunst Thieme Stap
Onderzoeker Thieme Stap neemt ons mee in de wereld van perspectieven. Wat wil de schilder vertellen met het beeld? Welke impact heeft dit op het onderwijs?
Veilig leer- en werkklimaat Lia Fluit
Wist je dat een veilige setting een van de meest cruciale onderdelen is om betekenisvol en ervaringsgericht te leren? Lia Fluit vertelt je er alles over en gaat met twee studenten in gesprek. Wat is hun perspectief op veiligheid en in hoeverre is hier aandacht voor?