Onderwijs Events Onderwijssymposium Tandheelkunde

Over het event

Op donderdag 19 mei wordt het onderwijssymposium georganiseerd in het Experience Centre van het Radboudumc. Dit symposium wordt samen met de faculteiten Tandheelkunde van Amsterdam en Groningen georganiseerd. Het thema is ‘Verbinden in tandheelkundig onderwijs’ en is bedoeld voor alle docenten van de drie faculteiten Radboudumc, ACTA en UMCG.

lees meer

Over het event

Tijdens dit symposium wordt verbinding gemaakt en kennis gedeeld. Tijdens de workshops in de middag wordt dieper ingegaan op interprofessioneel samenwerken, blended onderwijs, EPA en de kracht van educatieve toetsing.

 

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor het Onderwijssymposium Tandheelkunde, 19 mei 2022 in Nijmegen. Ons onderwijssymposium is bedoeld voor docenten tandheelkunde van ACTA, UMCG en Radboudumc. Alleen zij kunnen zich inschrijven. naar het formulier

Contact Events

Bianca Gremmen-van Bergen
Projectmedewerker

(06) 27 20 96 01
contactformulier

Doelgroep

Dit symposium is bedoeld voor docenten tandheelkunde faculteiten Radboudumc, ACTA en UMCG

Accreditatie

Accreditatie is toegekend onder ID-nummer 467880 voor 5 punten door Kwaliteitsregister tandartsen (KRT)

Locatie

Ingang: Experience Center
Route: 5

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Auditorium
Geert Grooteplein 15
6525 EZ Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 15
Ga naar binnen bij: Experience Center
Volg route 5 (Auditorium)

Lezingen‘Studenten opleiden, wat leren we uit de topsport?’ Gerard Kemkers

‘Beter worden is belangrijker dan goed zijn!’ Dat is het motto van Gerard Kemkers en zijn organisatie  TalentNED. TalentNED heeft als doel jonge talentvolle Nederlandse sporters goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau brengen. Daarbij kun je niet alle sporters over één kam scheren. Gerard heeft sterk het idee dat talentontwikkeling beter vormgegeven kan worden: ‘Talentontwikkeling is ontwikkelen boven presteren om presteren aan de top te realiseren. Dat impliceert dat de fase van talentontwikkeling echt een vak is met zijn eigen invulling’. De overeenkomst met het opleiden van (jonge) tandheelkundigen is snel gevonden: talentvolle mensen goed voorbereiden op hun professie in de tandheelkunde. Wat kunnen wij leren van de topsport en hoe zij omgaan met druk, prestaties en het continue verbeteren?

Gerard rondde de Academie voor Lichamelijke Opvoeding af in Amsterdam, waarna hij bondscoach werd van de Amerikaanse schaatsploeg. In 1998 keerde hij terug naar Nederland om als trainer van de nationale kernploeg zijn carrière voort te zetten, waarna hij 4 jaar later coach werd van de succesvolle TVM-schaatsploeg. Onder Gerards leiding wonnen de TVM-schaatsers 32 keer goud op de internationale toernooien (onder meer EK’s, WK’s, Olympische Spelen). 

In 2014 ging Gerard aan de slag bij FC Groningen en ontdekte hij dat presteren en talentontwikkeling eigenlijk twee werelden zijn die je zou moeten scheiden. Dit besef leidde er toe dat hij in 2018 startte met TalentNED om zich te focussen op talentontwikkeling bij jonge sporters. In 2006 en in 2013 werd Gerard verkozen tot coach van het jaar.Dit zijn de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen op de werkvloer Japke-d. Bouma

Vrouwen gedragen zich anders dan mannen op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek. Zo maken vrouwen zich gemiddeld vaker kleiner dan mannen, bluffen mannen gemiddeld vaker dan vrouwen én hebben vrouwen op het werk het vaker koud dan mannen, om maar een paar voorbeelden te noemen. 
In deze lezing gaat Japke-d. Bouma in de wetenschap, in onze cultuur en in haar eigen brein op zoek naar de oorzaken van deze ‘verschillen’, komt ze er achter dat ze vaak kleiner zijn dat je op het eerste oog dacht én geeft ze tips hoe ermee om te gaan. 
Ze gelooft er heilig in dat als vrouwen en mannen samenwerken, het werk leuker wordt, bedrijven mooiere resultaten behalen en dat vrouwen én mannen meer werkgeluk ervaren. Sterker nog, dat wijst wetenschappelijk onderzoek ook uit.

Japke-d. Bouma is columniste, taalgek en ‘kantooramazone’. Ze schrijft wekelijks een column in NRC over werk, carrière en (kantoor)taal en verkocht meer dan 135 duizend boeken met titels als ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’, ‘Werken doe je maar thuis’, ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden?’, ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’ en haar laatste: ’De 19 dingen die je nooit met collega’s moet doen’. Haar laatste boek is ook in een gepersonaliseerde uitgave te bestellen, speciaal voor jouw bedrijf, ministerie, gemeente of instantie. 
 

  • Medewerkers
  • Intranet