International Office voor studenten Geneeskunde

Wil of ga je studeren in het buitenland? International Office kan je daarbij helpen. Wij bieden begeleiding en advies bij het regelen van je studie of stage in het buitenland.

lees meer

International Office voor studenten Geneeskunde

International Office ondersteunt studenten bij het organiseren van een studieverblijf in het buitenland. Daarbij gaat het altijd om vervanging van verplichte onderdelen in het curriculum, waarmee je studiepunten kunt behalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nijmegen - voor korte duur - in het buitenland te studeren of stage te lopen.

Wachttijd invullen met VKO-onderwijs

In de wachttijd tussen bachelor en master heb je de mogelijkheid om een vrij keuze onderdeel (VKO) te doen in de vorm van een semester studeren in het buitenland. Dit VKO voeg je dan extracurriculair toe aan de master, waardoor je de master feitelijk met een semester verlengt. De minimale eis die de examencommissie aan een dergelijk VKO semester stelt, is dat je 15 ECTs behaalt, ofwel de helft van het maximaal te halen ECTs.
 
Studeren in het buitenland kan via de contracten van onze faculteit of via de algemene contracten van de Radboud Universiteit (RU). Aanmeldingen hiervoor verlopen via het tabblad ‘buitenland’ in OSIRIS. Je zult onder andere een motivatiebrief en CV moeten uploaden in OSIRIS buitenland. Deadline voor aanmelding voor de facultaire contracten (voor zowel het 1e als het 2e semester) is jaarlijks op 1 maart. De deadline voor de universitaire contracten is te vinden op de website van het centrale international office van de RU.   

Onderzoekstages

Onderzoek doen in het buitenland voor je studie is goed mogelijk. Je bent namelijk voor dat onderdeel vrij in de keuze van onderwerp en locatie. Geneeskunde studenten kunnen twaalf weken onderzoek in het buitenland doen (eventueel uit te breiden tot maximaal 24 weken).

Een onderzoekstage kan in Europa of elders in de wereld gedaan worden, maar reken op een jaar voorbereidingstijd. Binnen Europa kun je bijvoorbeeld een stage vinden via het Network of Primary Health Care (NPHC). Je kunt dan diverse Europese partners van het Radboudumc terecht, waaronder Turkije, Zwede, Spanje en de UK.

Coschappen

In de eerste twee jaar van de master Geneeskunde volg je de zogenoemde kern-coschappen. Deze doe je allemaal in het Radboudumc en haar affiliaties. Coschapmogelijkheden in het buitenland zitten dus allemaal in het derde jaar van de master: senior coschappen op de Antillen en net over de grens in Duitsland en de keuze-coschappen.

 

Bekijk de tijdlijn

Waar ga je heen? Wat moet je daarvoor regelen? Hier vind je de antwoorden. lees meer