Onderwijs Scholingen 10760 Ergonomie en Arbeid

Over de cursus

Dankzij ergonomische oplossingen weer aan het werk.

lees meer

Over de cursus

De ergonomie richt zich op het ontwerpen en toepassen van hulpmiddelen en werkplekaanpassingen. Dikwijls met een preventief doel, maar het kan ook om maatwerk gaan voor mensen met gezondheidsproblemen of -beperkingen. Het doel is dan het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid.

We richten ons tijdens deze studiedag vooral op de laatste toepassing. Het gaat echter niet alleen over technische oplossingen. Er is aandacht voor het leren omgaan met voorzieningen en hulpmiddelen tijdens revalidatie of via ‘coaching on the job’. De rol van de bedrijfsarts en verzekeringsarts samen met arbeidsdeskundigen komt aan de orde tijdens een casusbespreking. Ook is er uitleg over de mogelijkheden om voorzieningen in te zetten met hulp van het UWV. Tenslotte zijn er veel best practices die u kunnen inspireren om op zoek te gaan naar andere ergonomische oplossingen.

Dit wordt al met al een afwisselende en praktische digitale dag, die relevant is voor zowel bedrijfsartsen en verzekeringsartsen als arbeidsdeskundigen en ergonomen en (arbo-)verpleegkundigen. 
 

 

Aanmelden

U kunt zich hier inschrijven inschrijven

Locatie

Digitaal

In het kort

 • bedrijfsartsen (io), verzekeringsartsen (io), arboverpleegkundigen, arbeidsdeskundigen, ergonomen en andere arboprofessionals.


 • Dit leer je

  • Weet u wat de laatste stand van zaken is met betrekking tot ergonomie en arbeid;
  • Kunt u voorbeelden geven van ergonomie op de verschillende dimensies;
  • Kent u de rol van de verchillende zorgprofessionals rondom een zieke werknemer waar ergonomie in het geding is en kunt u hierover beter adviseren richting werknemer en werkgever;
  • Weet u welke technologische ergonomische noviteiten er zijn;
  • Bent u beter in staat om te adviseren rondom voorzieningen bij ergonomische problemen;
  • Heeft u inzicht in hoe een werkgever zo goed mogelijk invulling geeft aan preventie en begeleidingsmogelijkheden rondom ergonomie en arbeid.

Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

(06) 15 31 02 41 of 024-3693437
contact

Ons aanbod

voor bedrijfs- en verzekeringsartsen lees meer