Onderwijs Alle scholingen Masterclass Amputatiechirurgie

Over de cursus

Een amputatie wordt vaker zowel door de patiënt als door de arts als stigmatiserend ervaren. Bij de patiënt omdat een amputatie betekent het verlies van de fysieke integriteit en mobiliteit en met forse invloed op de kwaliteit van leven.

lees meer

Over de cursus

Amputatie is een onderdeel van een multidisciplinaire aanpak om het best mogelijke herstel voor de patiënt te verwezenlijken, met zo optimaal mogelijk functioneren op activiteiten en participatie niveau. Omdat wetenschappelijk onderzoek schaars is en er ook op congressen weinig aandacht voor is, bestaat het risico dat nieuwe technieken onvoldoende aan bod komen. Het oefenen van chirurgische amputatie technieken geeft de mogelijkheid om kennis te maken en nieuwe technieken aan te leren.

In deze masterclass wordt de nadruk gelegd op de hands-on snijzaal oefeningen waarin alle besproken amputatietechnieken zullen worden geoefend inclusief ‘targeted muscle reinnervation’. De indicaties en chirurgische aspecten van de botverankerde prothese komen ook uitgebreid aan bod komen.

Prothesemakers zijn de professionals die de dagelijkse zorg leveren voor mensen met een beenamputatie en zien dan ook direct de gevolgen van de chirurgische technieken. We bieden dan ook de deelnemers de gelegenheid om de dialoog te zoeken tussen chirurg en prothesemaker.

Dit is de enige masterclass chirurgische amputatie die in Nederland gehouden wordt met dit concept. Bij gunstige evaluatie zullen we dit jaarlijks herhalen.
 


In het kort

 • Deze masterclass is bedoeld voor chirurgen, orthopeden, prothesemakers, revalidatieartsen en ouderejaars aios.


 • Accreditatie

  Deze cursus is geaccrediteerd door:
  Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) met 13 punten
  Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) met 12 punten
  Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) met 13 punten
  Orthopedisch Technologen (NBOT), categorie NBOT-scholing met 13,5 punten.


Locatie Studiecentrum

Geert Grooteplein 21, Nijmegen

Ingang: Studiecentrum

bekijk route

Locatie Studiecentrum

Bezoekadres

Studiecentrum
Geert Grooteplein 21
6525 EZ Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 21
Ga naar binnen bij: Studiecentrum

Meer weten? Neem contact op

Thea Kregting
Projectmedewerker

+31 621 34 96 54
contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet