Onderwijs Scholingen 9576 Tweedejaars complexe communicatie op spreekkamerniveau

Over de cursus

De Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA) organiseert in samenwerking met de Radboudumc Health Academy de tweedejaarscursus: Complexe communicatie op spreekkamerniveau

lees meer

Over de cursus

De cursus vormt onderdeel van de lijn ‘Communicatie en organisatie’, waarbij verschillende communicatieve  vaardigheden naar oplopende moeilijkheid worden verwerkt. De cursus sluit aan bij de eerstejaars communicatiecursus. De cursus is bedoeld voor tweedejaars artsassistenten revalidatiegeneeskunde.

Het eerste dagdeel betreft een terugblik op de eerstejaarscursus en het bespreken van de communicatie-modellen DISC en Transactionele Analyse, zoals besproken in de eerstejaarscursus. Aan de hand van
concrete voorbeelden ga je vervolgens aan de slag met complexe communicatie omtrent thema’s zoals seksualiteit, agressiehantering en cultuuraspecten. Oefening staat dan ook centraal tijdens deze driedaagse.
We gebruiken hiervoor diverse werkvormen zoals intervisie en oefenen met een trainingsacteur.

Het hoofddoel van de cursus is dat de aios beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor complexe communicatie in de spreekkamer. Ook herken je randvoorwaarden en omstandigheden die de kwaliteit van het spreekkamer contact beïnvloeden.


In het kort

  • Tweedejaars aios revalidatiegeneeskunde


Locatie

Route: Basalt, Vrederustlaan 180 Den Haag

bekijk route

Locatie

Routebeschrijving

Volg route Basalt, Vrederustlaan 180 Den Haag

Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

(06) 15 31 02 41
contact