Onderwijs Scholingen A0124822 Mondzorg voor artsen en aios

Over de cursus

‘Als een arts in de mond kijkt weet ‘ie niet wat ‘ie ziet’ wordt wel eens gekscherend gezegd door tandartsen en mond,- kaak-, en Aangezichtschirurgen. Helaas is mondzorgkunde nog vaak een ondergeschoven kindje in de geneeskunde-opleiding en ook later in de specialisatie tot medisch specialist. Terwijl er toch veel valt te leren van en over de mond, waar in de dagelijkse praktijk veel voordeel mee gedaan kan worden.

lees meer

Over de cursus

‘Als een arts in de mond kijkt weet ‘ie niet wat ‘ie ziet’ wordt wel eens gekscherend gezegd door tandartsen en mond,- kaak-, en Aangezichtschirurgen. Helaas is mondzorgkunde nog vaak een ondergeschoven kindje in de geneeskunde-opleiding en ook later in de specialisatie tot medisch specialist. Terwijl er toch veel valt te leren van en over de mond, waar in de dagelijkse praktijk veel voordeel mee opgedaan kan worden.

Tijdens deze middag-avondsessie gaan we met een tandarts, mka-chirurg en hoofd-halsoncoloog en een tandarts-parodontoloog aan de slag met dit onontgonnen gebied. Cariës, Parodontitis, Gebitserosie en de samenhang met algemene gezondheidsaspecten komen aan de orde naast de diverse mondslijmvliesafwijkingen en dento-alveolaire traumata. Veel vragen waarmee artsen van verschillende disciplines worstelen komen aan bod en worden tijdens deze interactieve dag behandeld.

 


In het kort

 • voor aios, huisartsen, medisch specialisten.


 • Dit leer je

  Aan het einde van deze cursus:: 
  • Bent u op de hoogte van de relevante anatomische aspecten en basis-radiologie van de mond;
  • Weet u welke relevante slijmvliesafwijkingen en ontstekingen in de mond waargenomen kunnen worden en welke behandelingen geïndiceerd zijn. Bent u op de hoogte van relevante aspecten van Parodontitis en  de relatie  met algemene gezondheid en leefstijl;
  • Weet u wat het Cariësproces inhoudt, de samenhang met leefstijl en algemene gezondheid en welke behandelingen daarvoor geïndiceerd kunnen zijn;
  • Kent u de relevante aspecten van gebitserosie en samenhang met reflux.
   


Meer weten? Neem contact op

Enna van der Sluis
Projectmedewerker

(06) 50 19 00 30
contact