Onderwijs Scholingen A0127439 Chronische rugpijn en arbeid

Over de cursus

De Radboudumc Health Academy organiseert, samen met bedrijfs-en verzekeringsartsen, op vrijdag 17 juni 2022 de cursus: Chronische pijn (lage rugklachten) en arbeid.

lees meer

Over de cursus

De Radboudumc Health Academy organiseert, samen met bedrijfs-en verzekeringsartsen, op vrijdag 17 juni 2022 de cursus: Chronische pijn en arbeid.

Chronische (rug-) pijn is een vaak voorkomende klacht bij werknemers. Veel mensen vallen door de pijn uit, met hoge kosten voor de werkgever, de werknemer maar ook de maatschappij als gevolg. Tijdens deze cursusdag staan we stil bij de oorzaken van met name rugpijn, maar richten ons juist ook op behandelmethoden van pijn en het leren omgaan met pijn. Werk kan daarbij ook als afleider van de pijn dienen. Arbeidsrevalidatie is dan ook een belangrijk topic in het ochtendprogramma.

Hoe kunnen we als bedrijfs-en verzekeringsartsen (zeker in de arborol) preventief adviseren: richting werkplekaanpassingen maar ook kijkend naar het lichaam van de werknemer? Ook staan we stil bij de objectivering van de pijnklachten en de samenwerking tussen de bedrijfsarts, de verzekeringsarts en de medisch specialist.

Tenslotte horen en zien we een aantal best practices van werkgevers die laten zien wat werkt in de omgang met deze taaie materie.

Dit wordt al met al een afwisselende en praktische dag, die relevant is voor zowel bedrijfsartsen en verzekeringsartsen (i.o.).


In het kort

 • De cursus is bestemd voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen (in opleiding)


 • Dit leer je

  • Weet u wat de laatste stand van zaken is met betrekking tot de wervelkolom in relatie tot chronische rugpijn
  • Kent u de rol van de verschillende zorgprofessionals rondom een werknemer met chronische pijnklachten en kunt u hierover beter (preventief) adviseren richting werknemer en werkgever
  • Weet u welke pijnmedicatie werkzaam is, kent u evidence based psychische behandelmethoden en kunt u hiernaar doorverwijzen
  • Heeft u beter zicht op de positie van de verschillende professionals bij chronische pijn in het eerste en tweede ziektejaar
  • Heeft u een mening gevormd over het komen tot belastbaarheid bij pijnklachten en weet u welke methodieken hierin behulpzaam zijn
  • Heeft u een beter beeld over de aspecten die van belang zijn bij het komen tot een beoordeling bij pijnklachten.

Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

(06) 15 31 02 41
contactformulier
 • Medewerkers
 • Intranet