Onderwijs Scholingen A0131616 30e Verloskundige Nascholingsdag 2022

De vroege zwangerschap

Van herhaalde miskraam tot termijnecho. lees meer

De vroege zwangerschap

Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken. Het grootste deel van de aandacht gaat tijdens nascholingen uit naar de tweede helft, en natuurlijk naar de bevalling. Toch kan er ook in het begin van een zwangerschap van alles gebeuren. In de praktijk komen vrouwen vaak als eerste bij een verloskundige, die ook de eerste echo maakt. De focus ligt dan op het bepalen van vitaliteit en termijn. Maar er valt nog zoveel meer te zien! Hoe spoor je in een vroeg stadium een EUG op? Zit die zwangerschap wel op de goede plek, toch cornuaal of zelfs in het sectio litteken? Hoe ziet een (zwangere) uterus myomatosus of bicornis eruit? En herken jij bij 11 weken een anencephalie?

Tijdens dit symposium gaan we je over al deze zaken bijpraten, met veel beeldmateriaal en boeiende sprekers. Ook duiken we in het thema miskraam. Wat is er nieuw in de aanpak van een herhaalde miskraam? Is het eigenlijk wel nodig om bij een miskraam te verwijzen naar de tweede lijn, of kan dit ook eerstelijns opgelost worden? En als er ondanks bloedverlies toch hartactie is, is er dan helemaal niets aan de hand?

Dit alles en meer komt aan bod tijdens de 30e Verloskundige Nascholingsdag, waarbij het zeker niet alleen gaat om het leren beoordelen en herkennen van echoplaatjes,maar ook om het opdoen van kennis omtrent nieuwe behandelinzichten, richtlijnen en protocollen met betrekking tot problemen van het eerste trimester.

Op 6 oktober 2022 hopen we je weer live te zien bij het van der Valk Hotel in Nijmegen-Lent.
  

 Ervaringen van deelnemers 2019/2021

Een greep uit de reacties op voorgaande nascholingen:

“Fijne gevarieerde nascholing waarbij de kennis wordt opgefrist en meedoen gemakkelijk is.“

“Goed georganiseerd en leerzaam!”

“Wat een super nascholing. Locatie erg prettig (super lunch). Goed onderwerp! Erg praktijkgericht. Veel geleerd en erg boeiend gebracht. Ik ben écht enthousiast! Leuke afsluiting! Kortom: tot volgend jaar!” 

“Erg prettige dag! Veel kennis opgefrist en aangevuld, goed dat presentaties max 30 minuten duren (dan houd je aandacht vast) met veel interactie” 

“Ga zo door! Leuke dag en vooral de casuïstiek-carrousel is van toegevoegde waarde!”

Over de casuïstiek-workshops:

“Houd de workshop ronde er in! Was erg leuk en leerzaam!” 

 “Dit was een ware aanwinst voor de scholing. Op deze manier door casus heen gaan was erg leerzaam, er waren veel mogelijkheden voor eigen inbreng”

“In het begin wat spannend omdat je om de beurt een vraag moest beantwoorden. Echter na één ronde was dit gevoel weg. Erg open en veel geleerd (opgefrist).Tijd vloog voorbij. Praktijkgericht!” 

“Erg fijn en prettig. Mooie manier om je kennis te testen en bij te spijkeren. TOP!”

28e Verloskundige Nascholingsdag: Infectieziekten in de zwangerschap: beoordeeld met een 8.4

29e Verloskundige Nascholingsdag: Samen zorgen voor de zwangere: beoordeeld met een 8,5


In het kort

  • Verloskundigen, gynaecologen en huisartsen


Locatie

Van der Valk hotel Nijmegen-Lent

bekijk route

Locatie

Route Van der Valk hotel Nijmegen-Lent

Hertog Eduardplein 4 Nijmegen

Routebeschrijving


Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

06 15 31 02 41
contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet