Onderwijs Alle scholingen PAOT Nxtra Slijtage (RGKM)

Over de cursus

Diagnostiek en behandeling van patiënten met gebitsslijtage en esthetische problemen kunnen een uitdaging vormen voor een tandarts.

lees meer

Over de cursus

In deze cursus kunt u leren om met directe composietrestauraties dergelijke complexe patiënten te behandelen en tot een mooi en duurzaam eindresultaat te komen. Tijdens diverse ‘hands-on trainingen’ leert u de praktische technieken die nodig zijn voor het behandelen van patiënten met problemen op het gebied van ernstige tandslijtage en esthetiek. De praktische sessies worden afgewisseld met theoretische onderbouwing over diagnostiek, diverse restauratieve behandelopties met en zonder beetverhoging, materiaalkeuze, machtigingsaanvragen, de rol van moderne digitale technieken, 3D scanner en CAD-CAM gefabriceerde restauraties. Daarnaast gaat u in de kliniek patiënten met ernstige slijtage behandelen onder begeleiding van ervaren docenten.


In het kort

  • Tandartsen, er is een maximum van 4 deelnemers.


  • Leerdoelen

    Leerdoelen:
    - de cursist krijgt inzicht in de diagnostiek, etiologie en behandelmogelijkheden bij
      patiënten met gebitsslijtage en esthetische problemen
    - de cursist heeft de gelegenheid om zich enkele restauratietechnieken op
      fantoom  eigen te maken
    - de cursist heeft minimaal één patiënt met slijtage en/of esthetische problemen
      behandeld onder begeleiding van ervaren docenten 

    Na het volgen van de cursus bent u:
    - in staat om de juiste diagnoses te stellen bij patiënten met gebitsslijtage en een
      keuze te maken uit de diverse behandelopties
    - getraind om patiënten met gebitsslijtage en/of esthetische problemen op een
      voorspelbare manier met behulp van directe composiettechnieken te
      behandelen
    - op de hoogte van de theorie o.a. op het gebied van materiaalkeuze, esthetische
      tandheelkunde en moderne digitale technieken


  • Sprekers

    CV Mw.drs. H.E.C.E. Huijs-Visser
    Hanneke Huijs-Visser is in februari 1999 afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Naast haar werkzaamheden in de algemene praktijk werkt zij sinds 2002 op de afdeling Preventieve en Curatieve Tandheelkunde van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar houdt ze zich met name bezig met onderwijs in de adhesieve tandheelkunde en in het bijzonder de cosmetische tandheelkunde met composiet. Binnen het Centrum voor Complexe Tandheelkunde behandelt ze patiënten met extreme gebitsslijtage en/of esthetische problemen.  Ze verzorgt voor het Post Academisch Onderwijs Tandheelkunde Nijmegen presentaties en cursussen over de verschillende facetten van de adhesieve tandheelkunde. 

    CV Dr. B.A.C. Loomans
    Bas Loomans (1974) is in 2007 gepromoveerd op het gebied van de adhesieve tandheelkunde. In 2008 heeft hij enkele maanden als gastdocent/onderzoeker op de KU Leuven gewerkt, waarna hij nu op het Radboudumc in Nijmegen een aanstelling als senior-onderzoeker heeft. Hij is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en geeft onderwijs, postacademische cursussen en wordt regelmatig gevraagd voor lezingen in binnen- en buitenland. Op dit moment is hij projectleider van het ‘Radboud Tooth Wear Project’, een omvangrijk klinisch project dat zich richt op de etiologie en behandeling van ernstige gebitsslijtage. Naast zijn aanstelling op de universiteit is hij twee dagen per week werkzaam als algemeen practicus in een verwijs- en groepspraktijk MondzorgOost in Nijmegen, waar zijn speciale aandacht uitgaat naar de adhesieve en reconstructieve tandheelkunde bij de behandeling van verworven en aangeboren gebitsafwijkingen zoals ernstige gebitsslijtage, schisis en amelogenesis imperfecta.

    CV Dr. N.J.M. Opdam
    Niek Opdam, is als Universitair hoofddocent verbonden aan het Radboud UMC Nijmegen.  Naast het geven van onderwijs doet hij onderzoek op het terrein van de restauratieve tandheelkunde met als speciale aandachtsgebieden levensduur van restauratief werk in de algemene praktijk, secundaire cariës en gebitsslijtage.  In 1998 promoveerde hij op een proefschrift met als titel "Clinical procedures for posterior composite restorations". Van zijn hand zijn meer dan 100 artikelen in internationale tijdschriften en hij verzorgde lezingen en cursussen in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Denemarken, Noorwegen,Brazilië en de VS. Van 2012-2014 was hij Visiting Professor aan de Federal University of Pelotas, Brazilië. Niek Opdam is voorzitter van de Academy of Operative Dentistry European Section en de practice based research Group van de IADR.  Niek Opdam heeft een parttime verwijspraktijk met als differentiatie de adhesieve tandheelkunde in Ulft in Oost Gelderland. In zijn praktijk behandelt hij veel patiënten met gebitsslijtage. 


Meer weten? Neem contact op

Medina Agic
Projectmedewerker

06-31 01 51 49
contactformulier

Cursusaanbod PAOT alle cursussen

Bekijk hier het volledige cursusaanbod van PAOT (post-academisch onderwijs tandheelkunde). lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet