Sprekers
Sprekers Alumnidag 2023
Prof. Sander Leeuwenburgh studeerde materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft en klassiek piano aan het Conservatorium van Arnhem. Hij promoveerde in 2006 op het gebied van biokeramische coatings voor tandheelkundige en orthopedische toepassingen aan het Radboudumc. Sinds 2018 is hij hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc in Nijmegen. Zijn onderzoeksgroep heeft als doel te ontrafelen hoe biomaterialen in staat zijn om de natuurlijke zelfhelende capaciteit van weefsels te activeren. Zijn onderzoek heeft geleid tot diverse octrooien, licenties met de industrie en de oprichting van spin-off bedrijven. Hij is actief in verschillende beoordelingspanels voor subsidies en wetenschappelijke adviesraden.

Dr. Frank Walboomers studeerde medische biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en promoveerde in 2000 aan het Radboudumc. Zijn onderzoeksproject ging over microstructuur van implantaat materiaaloppervlakken. Dr. Walboomers is werkzaam als universitair hoofddocent, met als leeropdracht regeneratieve tandheelkunde. Daarnaast is hij hoofd van het onderzoekslaboratorium van het department tandheelkunde; een modern en volledig uitgerust lab voor experimenteel onderzoek, variërend van fundamenteel onderzoek op het gebied van orale biologie en materiaalkunde tot (pre)klinische vertaling van medische therapieën en hulpmiddelen. Walboomers is tevens medeoprichter van een spin-off bedrijf dat zich richt op het testen van medische hulpmiddelen, zoals dat noodzakelijk is voorafgaand aan introductie in de kliniek en op de markt.

Dr. Bart van Oirschot studeerde Tandheelkunde aan het Radboudumc te Nijmegen. In 2011 voltooide hij de vierjarige post-graduale opleiding orale implantologie. In hetzelfde jaar volgde de registratie tot gedifferentieerd tandartsimplantoloog bij de Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). In 2015 verdedigde hij met succes zijn proefschrift: oppervlaktemodificaties voor botimplantaten. Dr. van Oirschot is momenteel verbonden als klinisch onderzoeker aan de Afdeling Tandheelkunde, binnen de leerstoel Regeneratieve Biomaterialen van prof. Sander Leeuwenburgh. Daarnaast is hij werkzaam als Tandarts-Implantoloog op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde en aan de afdeling Mond, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Amphia Ziekenhuis te Breda. Naast zijn klinisch werkzaamheden is hij programma-directeur van het 3D Lab Amphia dat ondersteuning biedt op het gebied van 3D technologie aan diverse vakgroepen binnen het Amphia Ziekenhuis. Zijn onderzoeksinteresses betreffen de translatie van regeneratieve geneeskunde (biomaterialen) en 3D-ontwikkelingen binnen de orale implantologie. Hij publiceert regelmatig artikelen over deze onderwerpen en verzorgt voordrachten en workshops in binnen- en buitenland.

Dr. Stijn Vervaeke, Associate Professor Department of Periodontology and Oral Implantology, studeerde in 2007 af als tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven en bekwaamde zich verder in de parodontologie en orale implantologie aan de Universiteit Gent, waar hij in 2010 afstudeerde. Na zijn studies werd hij staflid van de dienst parodontologie aan de universiteit Gent en werkt hij er aan een doctoraatsthesis over factoren die het succes van implantaatbehandelingen beïnvloeden. Tevens is hij werkzaam in het centrum voor parodontologie en implantologie Leuven van Dr. Bruno Collaert. Op nationale en internationale congressen en symposia fungeert hij regelmatig als spreker over zijn wetenschappelijk onderzoek.

Prof. dr. Hugo de Bruyn, hoogleraar parodontologie en van 2017 tot augustus 2023 hoofd van de afdeling Tandheelkunde aan het Radboudumc. In 1983 studeerde hij af als tandarts aan de Universiteit van Leuven, behaalde zijn PhD aan de Universiteit van Groningen in 1987 en behaalde in 1988 zijn masterdiploma aan de Lund University in Zweden. Van 1988 tot 2004 runde hij een privékliniek in Brussel. In 2004 werd hij hoogleraar en afdelingshoofd van de vakgroep Parodontologie & Orale Implantologie aan de Universiteit van Gent. Hij was opleider van de specialistenopleiding Parodontologie tot 2018. Hij heeft meer dan 500 (inter)nationale colleges gegeven op het gebied van parodontologie en implantologie, meer dan 150 internationale peer reviewed papers gepubliceerd en 18 promoties begeleid in het vakgebied.
