Locatie

Van der Valk Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
Nijmegen-Lent
Routebeschrijving

Routebeschrijving

Onderwijs Alle scholingen Betaalbare Zorg 2024

Over de cursus

We willen dat onze zorg betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen.

lees meer

Over de cursus

Dat is echter geen vanzelfsprekendheid. Zo worden mensen steeds ouder, maken ze steeds langer gebruik van zorg, en komen er steeds meer mogelijkheden voor behandeling en genezing van ziekten. Tegelijkertijd stijgen de budgetten voor medische zorg niet meer mee, waardoor de toegankelijkheid, kwaliteit en keuzevrijheid van onze zorg in het gedrang komen. Het is een opgave om de betaalbaarheid niet te laten ontsporen. Zowel op nationaal niveau, als binnen regionale zorgecosystemen en in de instellingen. Hoe komt dat? Wat maakt het zo complex om zorg betaalbaar te houden? Hoe houden we de acute keten gezond? Hoe zorgen we voor meer preventie en voor voldoende zorg voor onze ouderen? Hoe kunnen we optimaal samenwerken bij complexe zorgvragen? En hoe brengen we veranderingen aan in onze dagelijkse zorgomgeving? Zowel topdocenten uit de wetenschap als experts uit de praktijk nemen je tijdens de vierdaagse opleiding mee in hun strategieën voor betaalbare zorg. Werken die strategieën eigenlijk wel? In welke mate? En wat kun je daaraan hebben?


In het kort

  • De vierdaagse cursus Betaalbare Zorg is met name bedoeld voor (medische) bedrijfsleiders, beleidsadviseurs en zorgprofessionals die de ambitie hebben om hun initiatieven en samenwerking gericht op de betaalbaarheid van zorg te versterken op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices uit de werkpraktijk.


Locatie

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

bekijk route

Quote

Programmaleider prof. dr. Patrick Jeurissen, werkzaam bij de Radboud Universiteit:

“Oplopende kosten zijn op zichzelf geen probleem, maar het betekent wel dat betaalbare zorg bij steeds meer professionals een belangrijk uitgangspunt van handelen is en zal worden.”


 

Lees meer

Quote

“Oplopende kosten zijn op zichzelf geen probleem, maar het betekent wel dat betaalbare zorg bij steeds meer professionals een belangrijk uitgangspunt van handelen is en zal worden.”

 


Ervaringen deelnemers

“Feest van herkenning. Veel onderwerpen gehoord die relevant zijn, prettig om in deze sfeer met elkaar hierover van gedachten te wisselen.”

”Prima bijeenkomsten. Voldeed ruimschoots aan de verwachtingen. Interactie was goed.”

“Fijn om even een totaaloverzicht te krijgen van het Nederlandse zorgstelsel”

“Goed ingevoerde sprekers met een helicopter view”

 Planning

3 april 2024   - Module 1

10 april 2024 - Module 2

17 april 2024 - Module 3 

24 april 2024 - Module 4


Meer weten of op de hoogte blijven van deze scholing? Neem contact op met

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

(024) 309 34 37
contactformulier

Radboud Academy

Het betreft een samenwerking met Radboud Academy, het overkoepelend centrum voor Leven Lang Ontwikkelen van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Meer weten over de Radboud Acdemy

  • Medewerkers
  • Intranet