Onderwijs Scholingen Basis- en refreshertraining PSA procedure sedatie en anxiolyse

Over de training

De Radboudumc Health Academy biedt een training aan gericht op het bewaken van patiënten bij lichte tot matige sedatie en anxiolyse buiten de OK. Er wordt ingegaan op sedatievormen en bijbehorende bewaking. Ook is er ruimte voor persoonlijke leerdoelen op het gebied van sedatie en anxiolyse.

lees meer

Over de training

De Radboudumc Health Academy biedt een training aan gericht op het bewaken van patiënten bij lichte tot matige sedatie en anxiolyse buiten de OK. Er wordt ingegaan op de vormen van sedatie en bijbehorende bewaking. Ook is er ruimte voor persoonlijke leerdoelen op het gebied van sedatie en anxiolyse.

Inhoud

Voor het bewaken van patiënten bij lichte tot matige sedatie buiten de OK is specifieke scholing vereist. In de cursus doorloop je de theorie van matige sedatie en anxiolyse. Hierbij komen de aandachtspunten in de pre-, per- en postsedatiefase aan bod. De lesonderdelen zijn als volgt:
  • richtlijn sedatie
  • sedatieschalen en risicogroepen
  • bewaking vitale functies
  • luchtwegmanagement
  • ontslagcriteria na sedatie/anxiolyse

Toepassing

De training wordt voorafgegaan door een e-learning waarin de theorie wordt aangeboden samen met een aantal artikelen over de richtlijnen. Tijdens de training worden de lesonderdelen geïntegreerd geoefend via scenariotraining gebruikmakend van een simulator. De interactieve scholing wordt verzorgd door experts van de afdeling Anesthesiologie. Ten behoeve van zoveel mogelijk persoonlijk leerrendement, bestaan de groepen tijdens het oefendeel bij voorkeur uit medewerkers van één team en is de groep niet groter dan 10 medewerkers.

Meer weten? Neem contact op

Tamara Coolen
Projectmedewerker Radboudumc Health Academy

(06) 27 20 95 02

Contact

In het kort

  • De cursus richt zich op observerende medewerkers op afdelingen waar lichte of matige sedatie en anxiolyse wordt gegeven tijdens onderzoeken en behandelingen.


Locatie

De locatie van de training wordt in overleg vastgesteld.

bekijk route

Locatie

Bij voorkeur vindt de training plaats in het Skills- & Simulatielab:

Radboudumc Health Academy
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Route 385

Routebeschrijving


Ervaringsverhaal

In de evaluatie van recente trainingen wordt het volgende gezegd: ‘Zowel Rob als Michiel zijn zeer professioneel in hun uitleg en je merkt en voelt de passie voor het vak! Het was een leuke leerzame middag.’

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen


  • Snel naar