Onderwijs Alle scholingen Basiscursus Operatieve technieken II

Over de training

In de Basiscursus Operatieve Technieken deel I werd kennisgemaakt met kleine chirurgische ingrepen. In deel II gaan we dieper in op kleine chirurgische handelingen, strekpeesletsel en weefselverplaatsing. Je oefent onder andere een coniotomie en het inbrengen van een botnaald.

 

lees meer

Over de training

In de dagelijkse praktijk krijg je als zorgprofessional met enige regelmaat te maken met aandoeningen die met een eenvoudige chirurgische ingreep te behandelen zijn. Dit kan bijvoorbeeld een wond, abces of een oppervlakkige tumor zijn. In deze hands-on training brengen ervaren artsen je in korte voordrachten de benodigde theorie bij over operatieve technieken. Daarna krijg je de kans om onder begeleiding diverse technieken te oefenen.

In de Basiscursus deel I werd kennisgemaakt met kleine chirurgische ingrepen. In deel II gaan we dieper in op kleine chirurgische handelingen, strekpeesletsel en weefselverplaatsing. Je oefent onder andere een coniotomie, het plaatsen en fixeren van een thoraxdrain en het inbrengen van een botnaald.


In het kort

 • Deze training is onder andere bedoeld voor artsen, aios en agnios.

  lees meer


  Voor wie

  Deze training is onder andere bedoeld voor artsen, aios en agnios van afdelingen SEH, Heelkunde, Anesthesiologie en andere snijdende specialismen en tropenartsen.

  Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, physician assistants en verpleegkundig specialisten die deel I gevolgd hebben, zijn ook welkom.

 • Accreditatie

  Indien je voor een andere beroepsgroep accreditatie wenst, kun je contact met ons opnemen.


Meer weten? Neem contact op

Thea Kregting
projectmedewerker

(06) 21 34 96 54
contactformulier

Mede mogelijk gemaakt door Ethicon

 • Medewerkers
 • Intranet