Onderwijs Scholingen basistraining monitoring voor externen

Over de training

De wet- en regelgeving rond mensgebonden onderzoek is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Deze Basistraining Monitoring is een van de middelen die zijn ontwikkeld om de veiligheid van onderzoeksdeelnemers en de kwaliteit van de data van mensgebonden onderzoek te kunnen garanderen.

lees meer

Over de training

De wet- en regelgeving rond mensgebonden onderzoek is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Hierdoor zijn de eisen voor de voorbereiding, uitvoer en vastlegging steeds strenger zijn geworden. Deze Basistraining Monitoring is een van de middelen die zijn ontwikkeld om de veiligheid van onderzoeksdeelnemers en de kwaliteit van de data van mensgebonden onderzoek te kunnen garanderen.

De monitor

Onafhankelijke monitoring is noodzakelijk voor al het WMO-plichtige mensgebonden onderzoek, los van de risicoclassificatie. Bij onderzoek is het de taak van de verrichter om een daartoe getrainde monitor aan te stellen. De monitor ondersteunt en adviseert de onderzoeker met betrekking tot het voldoen aan alle wet- en regelgeving en lokale SOP's (standard operating procedures). Daarnaast controleert de monitor op compliance met het protocol en de kwaliteit van de data. Efficiënte monitoring is gebaseerd op vooraf ingeschatte risico’s van het onderzoek.

Training

Na het volgen van deze training is een monitor gekwalificeerd in het zelfstandig monitoren van WMO-plichtig onderzoek met de risicoclassificatie verwaarloosbaar (volgens de NFU-richtlijnen). Tijdens de training zal het identificeren van risico’s en 'risk-based approach' aan de orde komen. Na het volgen van de training:

 • heb je kennis van wet- en regelgeving, met daarbij behorende best practices
 • heb je inzicht in het belang van monitoring, kennis van risicoclassificaties en de taken van een monitor
 • kun je monitorvisites voorbereiden, uitvoeren en rapporteren volgens wet- en regelgeving, lokale SOP's en het monitorplan
 • ben je bekend met Castor en de daarbij behorende monitorfuncties
 • kun je de rol van monitor vervullen in het verhogen/borgen van veiligheid voor de onderzoeksdeelnemers en kwaliteit van de data

 

 


Meer weten? Neem contact op

Nadine van Maasakker-Robertus
Projectmedewerker

(06) 15 40 78 02
contact

In het kort

 • De basistraining Monitoring is geschikt voor onderzoekers en onderzoeksmedewerkers die voldoen aan het volgende profiel.

  bekijk het profiel


  Voor wie

  Onderzoekers en onderzoeksmedewerkers die voldoen aan het volgende profiel:

  • biomedische/paramedische/medische opleiding (minimaal HBO);
  • ervaring in WMO-plichtig onderzoek in de rol van onderzoeker of onderzoeksmedewerker;
  • GCP/BROK-gecertificeerd;
  • Nederlandse taal beheersend, voldoende kennis van de Engelse taal;
  • accuraat, resultaatgericht, communicatief vaardig en assertief;
  • opdracht voor monitoring van een specifieke studie.

  Wil je graag meedoen, maar voldoe je niet aan alle eisen, neem dan contact op met Daniëlla Borghuis-van Capelle, (RTC CS, team Beleid, Kwaliteit & Support), telefoon (024 36)1 48 94 of per e-mail.
   

Locatie

De cursussen vinden allemaal plaats in het Radboudumc.

Ingang: Ingang West

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

De eerste cursusdag vindt plaats bij Huiskamer Fysiologie/RTC CS, route 392 (ingang West). Bij inschrijving kunt u het volledige programma raadplegen, waarop per dag ook de locatie staat aangegeven.

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen