Onderwijs Scholingen Basistrainingen Monitoring

Over de training

De wet- en regelgeving rond mensgebonden onderzoek is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Deze Basistraining Monitoring is een van de middelen die zijn ontwikkeld om de veiligheid van onderzoeksdeelnemers en de kwaliteit van de data van mensgebonden onderzoek te kunnen garanderen.

lees meer

Over de training

De wet- en regelgeving rond mensgebonden onderzoek is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Hierdoor zijn de eisen voor de voorbereiding, uitvoer en vastlegging steeds strenger zijn geworden. Deze Basistraining Monitoring is een van de middelen die zijn ontwikkeld om de veiligheid van onderzoeksdeelnemers en de kwaliteit van de data van mensgebonden onderzoek te kunnen garanderen.

De monitor

Onafhankelijke monitoring is noodzakelijk voor al het WMO-plichtige mensgebonden onderzoek, los van de risicoclassificatie. Bij onderzoek is het de taak van de verrichter om een daartoe getrainde monitor aan te stellen. De monitor ondersteunt en adviseert de onderzoeker met betrekking tot het voldoen aan alle wet- en regelgeving en lokale SOP's (standard operating procedures). Daarnaast controleert de monitor op compliance met het protocol en de kwaliteit van de data. EfficiĆ«nte monitoring is gebaseerd op vooraf ingeschatte risico’s van het onderzoek.

Training

Na het volgen van deze training is een monitor gekwalificeerd in het zelfstandig monitoren van WMO-plichtig onderzoek met de risicoclassificatie verwaarloosbaar (volgens de NFU-richtlijnen). Tijdens de training zal het identificeren van risico’s en 'risk-based approach' aan de orde komen. Na het volgen van de training:

  • heb je kennis van wet- en regelgeving, met daarbij behorende best practices
  • heb je inzicht in het belang van monitoring, kennis van risicoclassificaties en de taken van een monitor
  • kun je monitorvisites voorbereiden, uitvoeren en rapporteren volgens wet- en regelgeving, lokale SOP's en het monitorplan
  • ben je bekend met Castor en de daarbij behorende monitorfuncties
  • kun je de rol van monitor vervullen in het verhogen/borgen van veiligheid voor de onderzoeksdeelnemers en kwaliteit van de data

 

 


Meer weten? Neem contact op

Nadine van Maasakker-Robertus
Projectmedewerker

(06) 15 40 78 02
contact