Onderwijs Scholingen Bijzondere Bekwaamheid oogheelkunde voor huisartsen

Over de cursus

Deze cursus richt zich op huisartsen die zich verder willen bekwamen in oogheelkundige zorg.

lees meer

Over de cursus

De kennis en kunde die je als huisarts in alle facetten van de oogheelkunde opdoet tijdens de cursus overstijgt ruimschoots de eindtermen van de huisartsopleiding en de NHG-standaarden ruimschoots. Hierdoor hoef je de patiënt minder vaak door te verwijzen naar de oogarts.
Je leert over de juiste urgentie voor diagnostiek voor doorverwijzing, aanvullend oogheelkundig onderzoek in de eerste lijn. Naast uitvoering en interpretatie leer je aanvullende oogheelkundige behandelingen zelfstandig te verrichten. Door het bijhouden van een portfolio kun je aantonen dat je voldoende brede oogheelkundige ervaring in de praktijk hebt opgedaan.
 

 


In het kort

 • Huisartsen die zich verder willen bekwamen in oogheelkundige zorg en in het bezit zijn van een spleetlamp of deze willen aanschaffen.


 • Dit leer je

  De cursus richt zich op aanvullend oogheelkundig onderzoek in de eerste lijn, in het bijzonder met behulp van de spleetlamp en de oogspiegel. Naast uitvoering en interpretatie van het onderzoek leer je aanvullende oogheelkundige behandelingen zelfstandig te verrichten. Ook weet je aan het eind van de cursus wanneer je, met de juiste urgentie voor diagnostiek, jouw patiënt moet doorverwijzen.
   


 • Zoveel tijd kost het

  De cursus bestaat uit zeven avonden, die van 18.30 uur tot 22.30 uur duren. Naast verplichte aanwezigheid op deze avonden voer je huiswerkopdrachten in kleine groepjes met medecursisten uit. Deze huiswerkopdrachten zijn vaak opdrachten om het geleerde in de praktijk te oefenen.
  Hierdoor kun je jouw persoonlijke portfolio met voldoende patiënten vullen. Verder verwachten wij dat je eigen patiënten tijdens de cursusavonden kunt laten komen, om als ‘proefpatiënt’ te fungeren.
   

Locatie

Ingang: Ingang West

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Polikliniek Oogheelkunde
Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/bereikbaarheid/ingangen-en-locaties/ingang-west
 

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West

Meer weten? Neem contact op

Thea Kregting
Projectmedewerker

(06) 21 34 96 54
contact

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen