Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK
E-learning voor het verkrijgen van een BROK-certificaat en voor verlenging van de geldigheid. lees meerBasiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK
De Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK) behandelt wet en regelgeving bij het doen van klinisch onderzoek en is verplicht voor alle onderzoekers die betrokken zijn bij mensgebonden wetenschappelijk onderzoek.
De nadruk van de cursus ligt op de relevantie van wet- en regelgeving voor de eigen praktijk, met veel interactie, praktijkvoorbeelden en casuïstiek. Cursisten kunnen naast de verplichte basismodules kiezen tussen een aantal verdiepingsmodules, zoals een module over geneesmiddelenonderzoek of niet-WMO onderzoek. Voor meer informatie, zie de landelijke NFU-pagina en de NFU-ebrok-pagina.
De eBROK©-cursus omvat online oefenmateriaal, video's, animaties en interactieve leerstof. Naast het doorlopen van de modules volgt u een Centrum Specifieke Bijeenkomst (CSB) in het Radboudumc en voltooit u een landelijk examen.
Onderzoekers dienen BROK-gecertificeerd te zijn bij aanvang van de studie
Sinds april 2022 is het scholingsbeleid omtrent de Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK) door de NFU verscherpt. Men dient nu bij aanvang van de studie BROK-gecertificeerd te zijn.
lees meerOnderzoekers dienen BROK-gecertificeerd te zijn bij aanvang van de studie
Sinds april 2022 is het scholingsbeleid omtrent de Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK) door de NFU verscherpt. Men dient nu bij aanvang van de studie BROK-gecertificeerd te zijn. Het eerdere beleid waar onderzoekers na aanvang van de studie nog 6 maanden de tijd kregen om het BROK-certificaat te halen, is niet meer van toepassing. Daarnaast geldt er géén uitzondering meer met betrekking tot scholingsvereisten voor personeel dat minder dan 6 maanden betrokken wordt bij onderzoek. Deze aanpassingen zijn het gevolg van het verscherpte Onderwijs- en Examenreglement (OER) dat landelijk door de decanen van de UMC’s is vastgesteld. Ga naar de Beleidslijn scholing mensgebonden wetenschappelijk onderzoek voor het huidige beleid in het Radboudumc.
Het huidige beleid onderstreept het belang voor startende promovendi om de BROK-cursus in een vroeg stadium te volgen. De BROK-cursus behandelt namelijk uitgebreid het opzetten en indienen van mensgebonden onderzoek. Daarnaast wordt in de cursus het specifieke beleid en support in het Radboudumc behandeld.
Onderzoekers in het bezit van een BROK-certificaat kunnen hun geldigheid controleren in het BROK-register.
Hercertificering
Voor huidige cursisten, voor 'oude stijl' eBROK cursisten met een geldig certificaat én voor cursisten wiens certificaat verlopen is...
lees meerHercertificering
Hercertificering voor huidige cursisten
Meer informatie op https://nfu-ebrok.nl/ onder het kopje: ‘Continue registratie verlengen’.
Voor 'oude stijl' eBROK cursisten met een nog geldig certificaat
Raadpleeg uw certificaat of het online BROK© register om de geldigheid van uw certificaat te controleren. Meer informatie op https://nfu-ebrok.nl/ onder het kopje: ‘Ik heb de oude eBROK cursus gevolgd’.
Wanneer uw certificaat verlopen is...
Raadpleeg uw certificaat of het online BROK register om de geldigheid van uw certificaat te controleren. Meer informatie op https://nfu-ebrok.nl/ onder het kopje: ‘Ik heb de oude eBROK cursus gevolgd’.
In het kort
-
Alle data voor de Centrum Specifieke Bijeenkomsten en examendata zijn te vinden in de eBROK-omgeving. Inschrijven voor een bijeenkomst en het examen is alleen mogelijk in de eBROK-omgeving.
-
Wie moet in het Radboudumc BROK gecertificeerd zijn?
lees meer
Voor wie?
De e-learning is niet alleen voor onderzoekers die hun BROK®-certificaat (opnieuw) willen halen, maar ook voor onderzoekers die al een BROK®-certificaat bezitten en hun certificering willen blijven behouden (hercertificering).
-
De e-learning beslaat ongeveer 20 uur zelfstudie. De Centrum Specifieke Bijeenkomst duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het examen duurt 2 uur.
-
De eBROK is ABAN/ABFE geaccrediteerd voor 15 studiepunten. Voor studenten en promovendi geldt de eBROK cursus (mits tevens met goed gevolg het examen is afgelegd) voor 1,5 EC (ECTS) punten.
lees meer
Accreditatie en certificering
De eBROK is ABAN/ABFE geaccrediteerd voor 15 studiepunten. Voor studenten en promovendi geldt de eBROK cursus (mits tevens met goed gevolg het examen is afgelegd) voor 1,5 EC (ECTS) punten. Het certificaat wordt afgegeven door het examenbureau EMWO na het bijwonen van een Centrum Specifieke Bijeenkomst en het succesvol volbrengen van het examen . -
De geldigheidsduur van het certificaat is na het volgen van de NFU eBROK cursus vastgesteld op 3 jaar.
lees meer
Hercertificering
De geldigheidsduur van het certificaat is na het volgen van de NFU eBROK cursus vastgesteld op 3 jaar. In plaats van het oorspronkelijke termijn van 4 jaar, sluit dit beter aan bij de geldigheidsduur die in het algemeen gehanteerd wordt voor vergelijkbare trainingen. Deze geldigheid zorgt ervoor dat het hebben van een certificaat beter weergeeft dat u over actuele kennis beschikt.
The English BROK course
The BROK course is also available in English. go to English pageVragen?
Alle vragen die betrekking hebben op uw inschrijving, het volgen van de online cursus, het gebruik van de modules en betalingen kunt u sturen naar eBROK® Servicedesk via servicedesk@elevatehealth.eu.
Voor het examen is het examenbureau EMWO verantwoordelijk. Met specifieke vragen over het examen, het maken van bezwaar, aanvragen van verlenging en andere vragen over uw BROK®-certificaat, kunt u voor meer informatie terecht op de website van EMWO of via info@emwo.nl.
Hebt u een andere vraag over de BROK© (zoals over de Centrum Specifieke Bijeenkomst van het Radboudumc)? Neem dan contact op met de BROK-coördinator via BROK@Radboudumc.nl.