Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

De Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch onderzoekers (BROK©) behandelt wet en regelgeving bij het doen van klinisch onderzoek en is verplicht voor alle onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig mensgebonden wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie, zie de landelijke NFU-pagina en de NFU-ebrok-pagina.

De BROK-cursus is een e-learning en kan in zijn geheel online doorlopen worden, inclusief een landelijk examen. Tijdens het doorlopen van de landelijke e-learning volg je een centrum specifieke e-learning waar het Radboudumc-beleid ten aanzien van mensgebonden onderzoek wordt behandeld.

Onderwijs Alle scholingen BROK-cursus: certificering en hercertificering

Basiscursus Regelgeving en Organisatie voor Klinisch Onderzoekers BROK

E-learning voor het verkrijgen van een BROK-certificaat en voor verlenging van de geldigheid.

lees meer

Direct inschrijven

Vind alle instructies met betrekking tot het inschrijven voor de BROK-cursus en herregistratie.

klik hier

Elke 3 jaar Hercertificering

Om je certificering na 3 jaar te verlengen, moet je vóór de datum van aflopen een online herregistratie voltooien. Wil je hiervoor een tijdige reminder ontvangen? Klik dan op ‘lees meer’.

lees meer

Elke 3 jaar Hercertificering

Onderzoekers in het bezit van een BROK-certificaat kunnen hun geldigheid controleren in het nationale BROK-register.

Ben je te laat met de herregistratie, dan moet je de gehele cursus opnieuw volgen, inclusief het examen! Om een reminder te krijgen, moet je jouw certificaat vastleggen in jouw online Kwaliteitspaspoort. Volg daarbij deze instructies.


In het kort

  • De totale cursus duurt ca. 26 uur. Een herregistratie duurt ca. 5 uur (incl. de Radboudumc-specifieke e-learning van 2 uur).


  • Voor wie?

    De BROK is verplicht voor onderzoekers die betrokken zijn bij WMO-plichtig onderzoek. Onderzoekers dienen bij aanvang van de studie (of studiehandelingen) BROK-gecertificeerd te zijn.

    De BROK wordt geadviseerd voor onderzoekers betrokken bij niet-WMO-plichtig onderzoek. Deze onderzoekers zijn wel verplicht de Radboudumc specifieke e-learning over mensgebonden wetenschappelijk onderzoek af te ronden.

    Voor meer informatie over scholingsvereisten, zie de beleidslijn Scholing.


The English BROK course

The BROK course is also available in English. go to English page

Vragen

Neem contact op met de BROK-coördinator van het Radboudumc.

stuur een e-mail
  • Medewerkers
  • Intranet