Onderwijs Scholingen Dementie op jonge leeftijd interprofessionele opleiding

Over de cursus Naar optimale zorg vanuit interprofessioneel perspectief

De zorg voor jonge mensen met dementie is volop in ontwikkeling. Het organiseren en bieden van passende zorg voor jonge mensen met dementie en hun systeem is om allerlei redenen uitdagend. In deze opleiding ontwikkelt u uw competenties rondom het werken met deze doelgroep verder.

lees meer

Over de cursus Naar optimale zorg vanuit interprofessioneel perspectief

Als onderdeel van het Unicity project heeft de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc, samen met de Radboudumc Health Academy een interprofessionele opleiding Dementie op jonge leeftijd’ ontwikkeld.
De zorg voor jonge mensen met dementie is volop in ontwikkeling. Het organiseren en bieden van passende zorg voor jonge mensen met dementie en hun systeem is om allerlei redenen uitdagend. In deze opleiding ontwikkelt u uw competenties rondom het werken met deze doelgroep verder. Er is aandacht voor o.a.:

 • Psychosociale begeleiding van jonge mensen met dementie
 • Begeleiding van het cliëntsysteem
 • Evidence based practice en recente inzichten uit onderzoek
 • Omgaan met probleemgedrag
 • Zorgbeleid en organisatie van zorg
 • (Vroegtijdige) zorgplanning
 • De beleving van jonge mensen met dementie
 • Verschillende soorten dementie op jonge leeftijd: kenmerken, beloop, etc.

Tijdens 6 contactdagen bouwt u samen met andere ervaren professionals uw kennis en kunde verder uit.  U gaat ook aan de slag om de zorg in uw eigen directe werkomgeving te verbeteren.


Folder

Voor meer informatie: de folder van de opleiding in 2019 download hier de folder

Meer weten? Neem contact op

drs. Goof Claessen
Projectmanager

(06) 11 31 64 20
contact

In het kort

 • Professionele ervaring met de doelgroep jonge mensen met dementie is vereist.

  lees meer


  Voor wie

  Deze opleiding is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, (GZ-)psychologen, verpleegkundig specialisten met minimaal een half jaar specifieke ervaring met jonge mensen met dementie en met een minimale betrokkenheid met deze doelgroep van 4 uur per week. 

 • Zo word je toegelaten

  U  kunt inschrijven wanneer u kunt aantonen dat u minimaal een half jaar specifieke ervaring met de jonge mensen met dementie hebt en een minimale betrokkenheid met deze groep van 4 uur per week hebt. 

 • Accreditatie

  Accreditatie is toegekend door ABAN voor medisch specialisten (36 punten), FGzPt voor GZ-psychologen (20 punten), VSR voor verpleegkundig specialisten (36 punten) en door het NIP voor psychologen (40 punten).

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen