Onderwijs Scholingen Doktersassistent Radboud Plus Traject

Over het Radboud Plus Traject Doktersassistent

Ben je op zoek naar extra mogelijkheden om je als doktersassistent te ontwikkelen? Ben je enthousiast, leergierig en gemotiveerd? Ben je nieuwsgierig naar de academische omgeving en wil je meer uit je opleiding halen? Kies dan voor het Radboud Plus Traject!

lees meer

Over het Radboud Plus Traject Doktersassistent

Ben je op zoek naar extra mogelijkheden om je als doktersassistent te ontwikkelen? Ben je enthousiast, leergierig en gemotiveerd? Ben je nieuwsgierig naar de academische omgeving en wil je meer uit je opleiding halen? Kies dan voor het Radboud Plus Traject!

Radboud Plus Traject (RPT)

Vanaf het eerste leerjaar van jouw opleiding tot doktersassistent (ROC Nijmegen) kun je deelnemen aan het Radboud Plus Traject. In leerjaar 1, 2 en 3 loop je al je stages in het Radboudumc. De huisartsenstage loop je bij huisartsenpraktijken die verbonden zijn aan het Radboudumc. Daarnaast volg je een extra programma. Het programma sluit aan bij belangrijke thema’s binnen ons academisch ziekenhuis en bestaat uit 4 onderdelen (pijlers): samen betere zorg, leiderschap, ketenzorg en innovatie. Met verschillende activiteiten, de bouwstenen, ga je tijdens het traject aan de slag. Hiermee geef je invulling aan de pijlers en bouw je aan je eigen ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld meer over persoonsgerichte zorg of over donatie. Je maakt kennis met het online patiëntenportaal “mijnRadboud”, of je brengt een bezoek aan het mortuarium. Met het Radboud Plus Traject krijg je de kans om je breder te ontwikkelen.

De opleiding Doktersassistent wordt verzorgd door het ROC Nijmegen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd?

lees meer

Aanmelden

De selectie voor deelname aan het Doktersassistent Radboud Plus Traject vindt 1x per jaar plaats. Studenten Doktersassistent leerjaar 1 van ROC Nijmegen worden voorafgaand aan de selectie uitgenodigd via ROC Nijmegen voor een voorlichtingsbijeenkomst. Hierna krijgen ze via ROC Nijmegen mail met nadere informatie over de selectieprocedure.

De selectieprocedure in het kort

 • Stuur een motivatiebrief en CV.
 • Stuur ook een kopie van de meest recente cijferlijst.
 • De selectie duurt een dagdeel en bestaat uit een groepsopdracht en een individueel gesprek.

Meer weten? Neem contact op

Petra Kat
Studentadviseur

(024) 361 87 73
contact

Vijf vragen aan Rowie Niessen

Rowie doet de opleiding tot doktersassistent en volgt het Radboud Plus Traject.

lees meer

Vijf vragen aan Rowie Niessen

Rowie doet de opleiding doktersassistent en volgt het Radboud Plus Traject. Zij loopt haar stages bij het Radboudumc. Daarnaast is zij lid van de studentenraad.

1. Wat is voor jou de 'plus' van het Radboud Plus Traject?

Door het volgen van het Radboud Plus Traject ben ik gegroeid in mijn persoonlijke en medische ontwikkeling tot doktersassistente. Ik heb veel geleerd binnen de complexe zorg tijdens mijn stages in leerjaar 1 en 3 op de polikliniek urologie en kindergeneeskunde van het Radboudumc. Het voordeel van het Radboud Plus Traject vind ik dat je alle stages in het Radboudumc volgt. Je leert het ziekenhuis en de manier van werken goed kennen, dit vergroot zeker de kans op een baan binnen het Radboudumc.

2. Welke meerwaarde hebben de bouwstenen (activiteiten) die je tot nu toe hebt gevolgd?

Tijdens de bouwsteen 'Persoonsgerichte zorg binnen het Radboudumc' heb ik me verdiept in een speciale manier van zorg verlenen. Deze bouwsteen heb ik tijdens mijn stage gevolgd, hierdoor kon ik het geleerde direct toepassen in de praktijk. Dit vind ik erg waardevol. Verder heb ik vorig schooljaar een bezoek gebracht aan het mortuarium van het Radboudumc. Dit was een zeer intense en leerzame ervaring. Hierdoor heb ik duidelijk zicht gekregen in de routing van een overleden patiënt.

3. Welke bouwstenen volg je dit jaar nog?

Dit schooljaar volg ik de bouwsteen 'Rondom donatie', waarbij dieper ingegaan wordt op de donatieprocedure. Verder ga ik de bijeenkomst 'Tips en tricks voor solliciteren' volgen.

4. Kun je iets vertellen over je stage ervaringen en begeleiding tijdens je stage?

Stage
Ik vond het zelf heel fijn dat ik tijdens mijn stages voldoende werd uitgedaagd. Zo heb ik tijdens mijn eerste stage op de poli urologie veel geleerd over de uitvoering van allerlei medisch technische handelingen. Daarnaast heb ik geassisteerd bij poliklinische ingrepen. Tijdens mijn stage op de poli kindergeneeskunde werd ik vooral uitgedaagd in het omgaan met kinderen. Op pedagogisch vlak heb ik daar veel geleerd.

Begeleiding
Qua begeleiding is het prettig dat je een aantal vaste aanspreekpunten hebt vanuit de Radboudumc Health Academy. Er zijn gespecialiseerde opleiders die je begeleiden. Zij volgen je leerproces op stage en dat voelt erg vertrouwd.

Studentenraad
Zelf ben ik ook lid van de studentraad van het Radboud Plus Traject. Samen met andere studenten van de opleiding verpleegkunde en MBRT komen we 1 keer in de 2 maanden bij elkaar. Als lid van de studentenraad vertegenwoordig je de andere studenten van het Radboud Plus Traject. We bespreken bijvoorbeeld wat we van de bouwstenen vinden. Het leuke aan de studentenraad is dat je inspraak hebt in het programma van het Radboud Plus Traject. Zelf spreekt het contact met anderen zorgopleidingen mij erg aan. Dat is één van de redenen waarom ik heb gekozen om deel te nemen aan de studentenraad.

5. Heb je nog een goede tip voor je mede studenten?

Ga na wat je ambities zijn binnen de opleiding. Als je nieuwsgierig bent naar de werkzaamheden van de doktersassistente binnen het Radboudumc, dan raad ik je aan om je aan te melden voor het Radboud Plus Traject. Denk goed na bij het solliciteren waarin je jezelf kunt onderscheiden. Probeer zo goed mogelijk te verwoorden waarom jij geschikt bent voor het Radboudumc.

Een leuke tip is het volgen één of meerdere Radboud College Tours. Hier maak je op een interactieve manier kennis met verschillende zorgberoepen in de praktijk. Het bijzondere aan de college tours vind ik dat je een neutraal beeld krijgt van het beroep. Het certificaat wat je na het volgen van de college tour ontvangt, kun je toevoegen aan je sollicitatie. Dit kan in je voordeel werken.


Wat is de plus voor jou?

Het Radboud Plus Traject geeft je gegarandeerd stages binnen het Radboudumc, keuzevrijheid in activiteiten en persoonlijke begeleiding.

lees meer

Wat is de plus voor jou?

 • Gegarandeerde stages binnen het Radboudumc in leerjaar 1, 2 en 3.
 • Interessante activiteiten speciaal voor en door Radboud Plus studenten.
 • Keuzevrijheid in verschillende activiteiten. Je geeft zelf ook inhoud aan het traject.
 • Aantrekkelijke financiële vergoeding.
 • Professionele en persoonlijke begeleiding.

In het kort

 • Eerstejaars studenten Doktersassistent aan het ROC Nijmegen. Je bent enthousiast, leergierig, nieuwsgierig naar de academische omgeving en wil je meer uit je opleiding halen.


 • Dit leer je

  Als doktersassistent ben je voor de patiënt het eerste aanspreekpunt in de praktijk. Zowel aan de telefoon als achter de balie. Je leert met patiënten om te gaan en te communiceren. Je houdt de administratie bij, verwerkt patiëntgegevens en maakt afspraken, waarbij er altijd een spoedgeval tussendoor kan komen. Je neemt een intake af bij nieuwe patiënten en je geeft voorlichting en advies. Je assisteert de arts bij onderzoek of een behandeling en leert kleine medische handelingen uit te voeren, zoals bloeddruk meten, hechtingen verwijderen of bloed afnemen.

  Het Radboud Plus Traject biedt naast de opleidingseisen ook ruimte voor je eigen ontwikkeling. Er bestaat er een bepaalde keuzevrijheid in activiteiten, naarmate de opleiding vordert stuur je steeds meer je eigen leerproces en is er aandacht voor je verdere loopbaan.

 • Zoveel tijd kost het

  In leerjaar 1 loop je een stage van 10 weken (16 uur per week). In leerjaar 2 en 3 duurt de stage 20 weken. In leerjaar 2 loop je 24 uur per week stage, in leerjaar 3 is dat 32 uur per week. Daarnaast ben je ongeveer 10 uur per schooljaar bezig met het Radboud Plus Programma.

Waarom naar het Radboudumc?

Binnen het Radboud Plus Traject krijg je extra mogelijkheden om je als aankomend doktersassistent te ontwikkelen.