Onderwijs Scholingen Financieel Management

Over de cursus

Bij de financieel-economische besturing gebruiken non-profitorganisaties in de praktijk steeds meer instrumenten uit de marktsector. Toch zijn er verschillen in doelstelling en werkwijze. Daarom is het van belang op de hoogte te zijn van het interne en externe financieel management.

Lees meer

Over de cursus

Bij de financieel-economische besturing van non-profitorganisaties wordt in de praktijk steeds meer gebruikgemaakt van de instrumenten die gangbaar zijn in de marktsector. Toch zijn er belangrijke verschillen in doelstelling en werkwijze. Daarom is het van belang op de hoogte te zijn van het interne en externe financieel management en tevens gesprekspartner te kunnen zijn van zowel directie, (lijn)management als controller.

Verschillende kostenindelingen en methoden voor toerekening van kosten, inclusief DBC als kostencalculatiemethode, komen aan de orde. Tevens worden de investeringsselectiecriteria verkend en op hun consequenties beoordeeld. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden instrumenten besproken voor het vormen van een oordeel en het nemen van beslissingen omtrent liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit en activiteiten.

Het programma bestaat uit een inleiding in financieel management, jaarverslaggeving, investeren, P&C-cyclus, kostprijzen en verschilanalyse.


Meer informatie

Schrijf je via onderstaande button in voor de cursus

Meer weten? Neem contact op

Enna van der Sluis
Projectmedewerker

contactformulier

In het kort

  • aios en medisch specialisten


  • Dit kost het

    Als je aios van Radboudumc bent, heb je wellicht recht op besteding van een voucher. Je kunt dit vouchernummer bij (het secretariaat van) je opleider bemachtigen. Vul dit vouchernummer dan in bij je inschrijving.
     

Locatie

De cursus vindt plaats op de campus van het Radboudumc in Nijmegen.

lees meer

Locatie

Ongeveer 2 weken voor de cursusdatum ontvang je informatie over de exacte locatie.
  • Medewerkers
  • Intranet