Onderwijs Scholingen Financieel Management

Over de cursus

Bij de financieel-economische besturing gebruiken non-profitorganisaties in de praktijk steeds meer instrumenten uit de marktsector. Toch zijn er verschillen in doelstelling en werkwijze. Daarom is het van belang op de hoogte te zijn van het interne en externe financieel management.

Lees meer

Over de cursus

Bij de financieel-economische besturing van non-profitorganisaties wordt in de praktijk steeds meer gebruikgemaakt van de instrumenten die gangbaar zijn in de marktsector. Toch zijn er belangrijke verschillen in doelstelling en werkwijze. Daarom is het van belang op de hoogte te zijn van het interne en externe financieel management en tevens gesprekspartner te kunnen zijn van zowel directie, (lijn)management als controller.

Verschillende kostenindelingen en methoden voor toerekening van kosten, inclusief DBC als kostencalculatiemethode, komen aan de orde. Tevens worden de investeringsselectiecriteria verkend en op hun consequenties beoordeeld. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden instrumenten besproken voor het vormen van een oordeel en het nemen van beslissingen omtrent liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit en activiteiten.

Het programma bestaat uit een inleiding in financieel management, jaarverslaggeving, investeren, P&C-cyclus, kostprijzen en verschilanalyse.

Aanmelden


Meer weten? Neem contact op

Enna van der Sluis
Projectmedewerker

contact

In het kort

 • aios en medisch specialisten


 • Dit kost het

  Als je aios van Radboudumc bent, heb je wellicht recht op besteding van een voucher. Je kunt dit vouchernummer bij (het secretariaat van) je opleider bemachtigen. Vul dit vouchernummer dan in bij je inschrijving.
   

Locatie

De cursus vindt plaats op de campus van het Radboudumc in Nijmegen.

lees meer

Locatie

Ongeveer 2 weken voor de cursusdatum ontvang je informatie over de exacte locatie.

Startdata

Inschrijven

Financieel Management 31 mei 2021

Inschrijven


 • 31 mei 2021 09:00 - 31 mei 2021 17:00

  Radboudumc, Studiecentrum (M230)
  Geert Grooteplein 21
  6525 EZ Nijmegen

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen