Onderwijs Scholingen Gynaecologisch oncologische anatomie

Over de cursus

Op 13 november 2019 vindt de cursus ‘Gynaecologisch oncologische anatomie’ plaats.

lees meer

Over de cursus

De chirurgie bij gynaecologische oncologie patiënten neemt nog steeds een belangrijke plaats in. Gynaecologisch oncologen worden steeds vaker geconfronteerd met chirurgische uitdagingen. In deze cursus kunt u de anatomie van de minder bekende gebieden van de buik bestuderen.

De cursus is opgebouwd uit vier delen. Elk deel bestaat uit een korte praktische demonstratie, inclusief herkennen van afwijkingen op CT scans. Vervolgens wordt de ingreep zelf uitgevoerd door kleine groepjes op de snijzaal. De vier onderdelen zijn:
• exploreren van het retroperitoneum in het kleine bekken. Dit ter opfrissing van kennis van een gebied dat bij de meeste gynaecologen goed bekend is.
• een exploratie retroperitoneaal hoog met mobilisatie van de darm links en rechts, vrij prepareren van alle structuren en uiteindelijk een para aortale lymfeklierdissectie en omentectomie, strippen paracolische goot en morrisons pouch
• lever mobilisatie, diaphragma stripping rechts en Plasmajet behandeling diaphragma links. Exploratie van de milt en milthilus/pancreasstaart, omentum minus resectie.
• Liesklier dissectie oppervlakkig en diep, V-Y plastiek vulva, gluteal fold transpositie lap. Hechten van blaas- en darmletsels, eventueel ureter re-implantatie, Boari plastiek.
 

In het kort

  • De cursus is bedoeld voor gynaecologen en gynaecologen in opleiding.


  • Dit leer je

    Gynaecologisch oncologen worden steeds vaker geconfronteerd met chirurgische uitdagingen. In deze cursus kunt u de anatomie van de minder bekende gebieden van de buik bestuderen. Na deze dag zult u met meer zelfvertrouwen debulkings kunnen uitvoeren door de sterk verbeterde anatomische kennis die u heeft opgedaan en de vaardigheden die verder zijn ontwikkeld.
     

Locatie

Ingang: Studiecentrum
Route: 105

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Snijzaal Preparatorium
Studiecentrum
Geert Grooteplein 21
6525 EZ Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 21
Ga naar binnen bij: Studiecentrum
Volg route 105 (Snijzaal Preparatorium)

Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

(06)15 31 02 41
contact