Over de cursus

Van de trap vallen, een skiongeluk of plotseling onwel worden: een ongeluk zit in een klein hoekje. In heel Nederland gebeuren dagelijks talloze grote en kleine ongelukken. Weet jij wat je kunt doen als iemand een hartstilstand krijgt of hyperventileert?

lees meer

Over de cursus

In de cursus EHBO leer je onder leiding van ervaren instructeurs in diverse situaties eerste hulp verlenen. Je leert hoe je moet handelen in al dan niet levensbedreigende situaties en ook hoe je erger letsel kunt voorkomen. Tijdens deze herhalingslessen kun je je vaardigheden blijven oefenen, zodat je EHBO-diploma geldig blijft.

Als je geen medische opleiding hebt gevolgd en nog geen EHBO-diploma hebt maar wel eerste hulp wilt kunnen verlenen, kun je ook de basiscursus volgen en zo het diploma Eerste Hulp verkrijgen. Om de geldigheid van je EHBO-diploma te behouden, moet je elk jaar herhalingslessen volgen. De cursus voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis.

Aan het eind van deze cursus kun je onder andere helpen bij:
  • botbreuken en ontwrichtingen
  • reanimatie (met de automatische externe defibrillator)
  • bloedingen
  • verbandmiddelen
  • vergiftigingen

Registratie Oranje Kruis

Als je de basiscursus of eerdere herhalingslessen bij een ander opleidingsinstituut hebt gevolgd en nu de lessen bij de Radboudumc Health Academy wilt volgen, moet je ervoor zorgen dat je goed bij het Oranje Kruis geregistreerd staat. Zonder goede registratie kan de Radboudumc Health Academy jouw diploma niet verlengen.

Cursusdata en aanmelden

Je kunt je hier inschrijven.

lees meer

Meer weten? Neem contact op

Marleen Bitter
Projectmedewerker

(06) 25 20 16 42

neem contact op

In het kort

  • Deelnemers die in het bezit zijn van een geldig EHBO-diploma en ingeschreven staan bij de Radboud Health Academy als opleidingsinstituut Oranje Kruis.


Extra informatie

Klik hier voor tips en richtlijnen rond EHBO.

ga naar de website

Locatie

Radboudumc Skills & Simulatie Lab

Ingang: Ingang West
Route: 385

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 385

Radboudumc Health Academy Life long learning

Dit is een opleiding van de Radboudumc Health Academy: hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die in de zorg werkt.

lees meer

Waarom het Radboudumc?

In deze cursus wordt veel aandacht besteed aan praktijklessen, vaak met behulp van een lotusslachtoffer. De cursussen worden niet gegeven door vrijwilligers, maar door gecertificeerde en betaalde docenten.

inloggen