Onderwijs Scholingen MBRT Radboud Plus Traject

Over het Radboud Plus Traject Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

De opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) wordt door de Fontys Hogeschool in Eindhoven verzorgd. Vanaf het 3e leerjaar start het Radboud Plus Traject.

lees meer

Over het Radboud Plus Traject Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken

Wil je bijdragen aan complexe onderzoek- en behandelsituaties in een academisch ziekenhuis? Ben je op zoek naar extra mogelijkheden om je als zorgprofessional te ontwikkelen? Kies dan voor het Radboud Plus Traject en bouw aan je toekomst!

Radboud Plus Traject (RPT)

Vanaf het 3e leerjaar van jouw MBRT opleiding kun je deelnemen aan het Radboud Plus traject. In leerjaar 3 en 4 doorloop je alle praktijkperioden (2 stages en afstudeerproject) in het Radboudumc. De stage Radiologie kan (deels) binnen de Sint Maartenskliniek gevolgd worden.
Daarnaast volg je een extra programma. Het programma sluit aan bij belangrijke thema’s binnen ons academisch ziekenhuis en bestaat uit 4 onderdelen (pijlers): samen betere zorg, verpleegkundig leiderschap, ketenzorg en innovatie. Met verschillende activiteiten, de bouwstenen, ga je tijdens het traject aan de slag. Hiermee geef je invulling aan de pijlers en bouw je aan je eigen ontwikkeling.


Kijk voor meer informatie over de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken op de website van de Fontys Hogeschool Eindhoven.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in het MBRT Radboud Plus Traject?

lees meer

Aanmelden

De selectie voor deelname aan het MBRT Radboud Plus Traject vindt 1x per jaar plaats. Studenten MBRT leerjaar 2 van de Fontys Hogeschool Eindhoven worden voorafgaand aan de selectie geïnformeerd tijdens een college op de Fontys. Hierna krijgen ze via de Fontys Portal nadere informatie toegestuurd over de selectieprocedure.

De selectieprocedure in het kort
 • Stuur een motivatiebrief en CV.
 • Stuur ook een kopie van de meest recente cijferlijst vanuit Progress.
 • De selectie duurt een dagdeel en bestaat uit een groepsopdracht en een individueel gesprek.

Aanmelden voor de opleiding MBRT aan de Fontys Hogeschool Eindhoven
Wil je in september 2019 starten met de opleiding, kijk voor meer informatie over aanmelden op de website van Fontys.
 

Waarom naar het Radboudumc?

Als aankomend professional in de medisch beeldvormende en radiotherapeutische technieken krijg je binnen het Radboud Plus Traject extra mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Vijf vragen aan Tarik Darid

vierdejaars student MBRT en volgt het Radboud Plus Traject

lees meer

Vijf vragen aan Tarik Darid

Tarik doet de opleiding MBRT en volgt het Radboud Plus Traject. Daarnaast geeft hij voorlichting op hogescholen en workshops tijdens de Radboud College Tour

1. Wie ben ik?

Ik ben Tarik Darid, 21 jaar en zit momenteel in mijn 4e en laatste jaar van de opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT). Ik volg de opleiding MBRT bij de Fontys hogeschool in Eindhoven en loop mijn stages bij het Radboudumc in Nijmegen.

2. Mijn ervaringen met de opleiding en wat inspireert mij?

De opleiding bestaat de eerste 2 jaar voornamelijk uit theorie en praktijklessen. Hierin kom je meer te weten over de anatomie en pathologie van het menselijk lichaam en hoe je dit in beeld kan brengen met medische beeldvorming. Na deze 2 jaar was ik wel toe aan om met echte patiënten te gaan werken. In het 3e en 4e leerjaar loop je namelijk een half jaar stage. Door het stage lopen heb ik een beter beeld gekregen van wat het beroep van de Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB’er) inhoud en kon ik de geleerde theorie ook terug zien in de praktijk en het toepassen. Wat mij zo inspireert aan de opleiding is de combinatie van anatomie, techniek en zorg.

3. Welke onderdelen van het Radboud Plus Traject programma heb ik gevolgd en wat sprak mij het meeste aan?

Tijdens het Radboud Plus traject worden jaarlijks excursies georganiseerd waardoor ik me als MBRT student  breder ben gaan oriënteren. Zo heb ik o.a. achter de schermen gekeken in een mortuarium naar hoe er wordt gewerkt. Verder heb ik excursies gevolgd die gerelateerd waren aan de zorg,  waarbij ik dingen te weten ben gekomen die ik niet wist. Het Radboud Plus traject heeft dus in mijn geval gezorgd voor verrijking van mijn kennis.

4. Welke stage heb ik doorlopen en hoe heb ik deze ervaren?

Ik heb mijn eerste stage op de afdeling Radiologie gelopen. Dit vond ik een hele toffe ervaring door de diversiteit van modaliteiten (MRI, CT, skeletkamer en angiografie). Wat mij ook aansprak is de diversiteit aan patiëntengroepen. Zo kreeg ik patiënten van 6 maanden oud maar ook patiënten van 80 jaar oud. Dit zorgde voor afwisseling en dat ik steeds weer voor een andere uitdaging kwam te staan. Ik loop nu mijn tweede stage op de afdeling Nucleaire Geneeskunde. Op deze afdeling werken we met andere technieken. Hier richten we de stralen niet op de patiënt zoals op de afdeling radiologie, maar straalt de patiënt zelf doordat de patiënt een radioactieve stof krijgt toegediend en wij als mbb’er die opvangen met een scanner.
 

5. Welke tip(s) heb je voor aankomend studenten?

Ben je geïnteresseerd in de opleiding MBRT en lijkt het Radboud Plus traject jou iets? Laat je dan op tijd informeren en meld je aan.

 


In het kort

 • Voor studenten die starten met het 3e leerjaar MBRT van de Fontys Hogeschool Eindhoven. In het begin van het 2e leerjaar krijg je meer informatie via de Fontys Hogeschool Eindhoven.


 • Dit leer je

  Tijdens de stages leer je zorg verlenen in complexe onderzoek- en/of behandelingsituaties. In een multidisciplinair team voer je de onderzoeken/ behandelingen uit en neem je stralingsbeschermende maatregelen. Je verricht onderzoek om de kwaliteit van de behandeling te verbeteren.

Wat is de plus voor jou?

Het Radboud Plus Traject geeft je gegarandeerd stages binnen het Radboudumc, keuzevrijheid in activiteiten en persoonlijke begeleiding.

lees meer

Wat is de plus voor jou?

 • Gegarandeerde stages in leerjaar 3 en 4 binnen het Radboudumc  (en deels in  de Sint Maartkenskliniek)
 • Interessante activiteiten speciaal voor en door Radboud Plus studenten.
 • Keuzevrijheid in activiteiten. Je geeft zelf inhoud aan het traject.
 • Aantrekkelijke financiële vergoeding.
 • Professionele en persoonlijke begeleiding.
 • Je maakt kennis met interprofessioneel leren in een academische omgeving

Meer weten? Neem contact op

Petra Kat
Studentadviseur

(024) 361 87 73
contact

Radboud College Tours en Thema Tours in de praktijk

Heb jij belangstelling voor een beroep in de gezondheidszorg maar twijfel je nog welk beroep bij jou past? Het volgen van een Radboud College Tour of Thema Tour kan je helpen!

lees meer