Onderwijs Scholingen Suffering Death and Palliative care

Over de cursus 24 - 27 maart 2020

Deze vierdaagse cursus behandelt een scala aan ethische onderwerpen rond lijden en sterven, palliatieve zorg en medisch ondersteund sterven.

lees meer

Over de cursus 24 - 27 maart 2020

Van 24 tot en met 27 maart 2020 wordt de 22e editie van de advanced European Bioethics Course ‘Suffering, Death and Palliative Care’ georganiseerd door sectie Ethiek van de Gezondheidszorg van de afdeling IQ healthcare, Radboudumc Nijmegen. Klik hier voor meer informatie.
 
Deze vierdaagse cursus behandelt een scala aan ethische onderwerpen rond lijden en sterven, palliatieve zorg en medisch ondersteund sterven. Er zal door experts uitvoerig worden ingegaan op de medische, filosofische, theologische en ethische grondslagen van deze concepten. Er is veel ruimte voor discussie met deze experts en met uw medecursisten.

De keynote lecture zal worden gehouden door dr. Els van Wijngaarden, docent en onderzoeker aan de Universiteit voor Humanistiek, leerstoelgroep Zorgethiek te Utrecht. 

Voertaal van deze cursus is Engels en de cursus richt zich op deelnemers met verschillende professionele achtergronden zoals geneeskunde, verpleegkunde, geestelijk verzorging, filosofie, theologie en PhD-studenten op al deze gebieden. ABAN-accreditatie wordt aangevraagd bij de KNMG, voor geestelijk verzorgers wordt accreditatie aangevraagd bij de SKGV.

Volg ons op twitter: @palcarecourse voor het laatste nieuws.
 


Meer weten? Neem contact op

drs. Valesca Hulsman

+31(0)243613359 en +31(0)243615305
contact

In het kort

  • De cursus richt zich op deelnemers met verschillende professionele achtergronden zoals geneeskunde, verpleegkunde, geestelijk verzorging, filosofie, theologie en PhD-studenten op al deze gebieden.


Afdeling IQ healthcare

IQ healthcare is een internationaal topcentrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de gezondheidszorg.

lees meer