Wat is de training geschonden lichaam?

Deze tweedaagse training richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit, langs de weg van de ervaring, oefening en reflectie. Op die manier bouwt de training voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ontgrensd. Paradoxen in de veranderende beleving van het lichaam bij kanker en een geleefde spiritualiteit’ (2018).

Hoe ziet de training eruit?

Beide trainingsdagen bieden een afwisseling van informatie, het zelf oefenen en de reflectie daarop. Daarbij wordt uitgegaan van de ervaringen van patiënten inzake de kwetsbaarheid van het eigen lichaam en van de eigen ervaringen van deelnemers met een psycho-spiritueel ontwikkelingsproces. De oefeningen behelzen spiritueel lichaamswerk dat gepositioneerd wordt in diverse levensbeschouwelijke tradities, met ‘de icoon van de transfiguratie’ als blauwdruk. Drie stappen worden daarin gezet: incarneren, centreren en transcenderen. De training wordt begeleid door William Yang en Wim Smeets, ondersteund door Moritz Boegel en Peter van den Hoogen.

Onderwijs Scholingen Training geschonden lichaam

Wat is de training geschonden lichaam?

Deze tweedaagse training richt zich op het verdiepen van de relatie tussen het lichaam en spiritualiteit. Op die manier bouwt de training voort op het proefschrift van dr. William Yang, ‘Begrensd en Ontgrensd.

lees meer

Meer weten? Neem contact op

Sylvia Ebbeng
Managementassistente

(024) 361 33 20
contact

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Mail dan uiterlijk 12 september 2019 het aanmeldformulier naar sylvia.ebbeng@radboudumc.nl. download het formulier

In het kort

  • Als deelnemer doe je bepaalde ervaringen op met lichaamswerk, die verbonden worden met de betekenis voor jouw spiritualiteit.


Locatie

Ingang: Villa Oud Heyendael

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

René Descartesdreef 21
6525GL Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar René Descartesdreef 21
Ga naar binnen bij: Villa Oud Heyendael

Onderzoek en onderwijs

In ons KPV-Expertisecentrum Geestelijke Verzorging en Pastoraat is al ons onderzoek en onderwijs ondergebracht en het aanbod aan nascholing voor geestelijk verzorgers.

lees meer