Onderwijs Scholingen Vervolgopleiding tot verslavingsarts

Over de opleiding

De verslavingsarts diagnosticeert en behandelt patiënten die geestelijke en of lichamelijke stoornissen vertonen door problematisch middelengebruik. De verslavingsarts is verantwoordelijk voor doseringen, indicatiestelling, additionele medische behandelingen, medische screening en dossiervorming.

lees meer

Over de opleiding

De verslavingsarts diagnosticeert en behandelt patiënten die geestelijke en of lichamelijke stoornissen vertonen door problematisch middelengebruik. De verslavingsarts is verantwoordelijk voor doseringen, indicatiestelling, additionele medische behandelingen, medische screening en dossiervorming. De lichamelijke en psychiatrische diagnostiek en behandeling zijn de belangrijkste taken van de verslavingsarts.
 
Bij het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen kun je je laten opleiden tot verslavingsarts. Je volgt dan een dag in de week les op de campus en de andere vier dagen richt je je op de praktijk. Van deze tweejarige opleiding draait het eerste jaar om het leggen van een basis en het tweede jaar om het verdiepen van de kennis.

Contact

Mary Janssen-Van Raay
Hoofd opleiding verslavingsarts

024 361 81 81
contact

Meer informatie

Deze opleiding wordt gegeven door het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit.

In het kort

  • Deze opleiding is bedoeld voor basisartsen die zich willen laten opleiden tot verslavingsarts.