Onderwijs Scholingen Woorden als medicijn

Over de cursus

Met hulp van "Woorden als medicijn" voorkom je als aios dat bij operatieve of onaangename ingrepen prikkels als toenemend pijnlijk worden ervaren. Je leert beter te reframen en beïnvloedt de coping mechanismes.

lees meer

Over de cursus

Woorden als medicijn is de benaming voor een no-nonsense patiënt-benadering en communicatietechniek gebaseerd op een combinatie van hypnotische technieken zoals het maken van rapport (contact), ontspanning, het geven van suggesties en reframen van eventuele angstige gedachten en het vermijden van negatieve suggesties in de omgeving van de patiënt.

Vaak is bewustwording en een kleine verandering in stijl van taalgebruik, iets wat geen extra tijd kost, al voldoende om misverstanden tussen patiënt en zorgprofessional te voorkomen en kan hiermee al een beter rapport tot stand gebracht worden. In deze training ga je aan de slag met deze communicatietechnieken.

Inhoud
Veel klachten van patiënten zijn terug te voeren op verstoringen in de communicatie tussen patiënt en zorgverlener. Door een betere positieve communicatie met patiënten zal niet alleen de patiënttevredenheid worden vergroot, maar ook de tevredenheid van je eigen werk. Wanneer dit ook nog eens aangevuld wordt door een benadering met hypnotisch taalgebruik en gebruik van een (hypnose) script wordt de communicatie nog verder geoptimaliseerd waardoor medische ingrepen efficiënter, veiliger en comfortabel voor zowel patiënten als zorgverleners.

Met hulp van achtergrondinformatie en voorbereidende opdrachten besteden we tijdens de contactbijeenkomst maximaal aandacht aan de gesprekstechnieken. 

 


In het kort

  • Voor aios van alle disciplines.


Meer weten? Neem contact op

Tamara Coolen
Projectmedewerker

(06) 27 20 95 02
contact

Wachtlijst

Extra startdata

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen

Liever een andere startdatum? Inschrijven op de wachtlijst

Wil je deze cursus op een ander moment volgen, of zijn er nog geen data gepland? Dan kun je jezelf inschrijven op de wachtlijst. Je ontvangt een bericht zodra er extra startdata vrijkomen.

Toevoegen