Bekijk de nieuwe isolatie-unit

De high level isolation-unit is ontworpen en gemaakt om patiënten met (verdenking op) de meest besmettelijke ziekten, zoals ebola of andere virale hemorragische koortsen, de beste zorg te bieden. In een zo veilig mogelijke omgeving. De unit bestaat uit vier isolatiekamers met dubbele sluis, waarvan er twee zo nodig te gebruiken zijn als IC-kamer.

Als er geen patiënten opgenomen zijn, wordt de isolatie-unit gebruikt voor opleidingsdoeleinden voor medewerkers van onder andere het Radboudumc en de RIVM.

Open dag Gebouw P

Bekijk de nieuwe isolatie-unit

De isolatie-unit is ontworpen en gemaakt om patiënten met de meest besmettelijke ziekten de beste zorg in een zo veilig mogelijke omgeving te bieden.

Activiteiten die extra leuk zijn voor kinderen worden aangegeven met een *.

lees meer

Hoe kom ik daar?

Gebouw P heeft een eigen ingang en is gelegen aan de Erasmuslaan 17.

Wat kun je hier zien en doen?


Selfie in beschermende kleding*

Wat draagt een zorgverlener om zich te beschermen? En hoe voelt dat? Probeer het uit en maak een selfie.

lees meer

Selfie in beschermende kleding*

Om zichzelf te beschermen draagt een zorgverlener niet alleen beschermende kleding maar bijvoorbeeld ook een koelvest en headset om met de patiënt te communiceren. Bij het aan- en uitkleden kijkt een ‘VAR’ continu op afstand mee om direct in te grijpen als er iets mis gaat.


Unieke rondleiding

Laat je rondleiden over deze infectieunit en zie wat er allemaal komt kijken bij de behandeling van met (verdenking op) de meest besmettelijke ziekten.

In dit gebouw P worden ook patiënten opgenomen met besmettelijke longinfecties, zoals tuberculose. Dit deel van het gebouw is niet toegankelijk tijdens de open dag.

  • Medewerkers
  • Intranet