Rondleiding helikopterdek*

Hieronder zie je ons helidek. Hier landt de traumahelikopter ruim 300 keer per jaar! Soms zijn dit vluchten met een patiënt maar vaak is het dat er een arts wordt opgehaald. Op die manier zijn onze specialisten snel ter plaatse. Normaal gesproken staat de heli op het vliegveld in Volkel.

Wanneer de helikopter eraan komt, moet de beveiliging het helidek controleren op lossen spullen zoals bouten, moeren of eventueel schroeven. Daarna kleed de beveiliging zich om in een brandweerpak met helm, handschoenen en brandweerlaarzen. Wanneer de helikopter landt moeten zij tijdens de landing de motoren in de gaten houden of deze niet ontbranden. Op die manier verloopt de landing veilig. Daarna gaat het Mobiel Medisch Team naar de Spoedeisende Hulp, waar ze een arts ophalen of een patiënt naartoe brengen.

Je kunt in de 360-gradenfoto hieronder ook echt óp het middelpunt van het helideck rondkijken! Gebruik daarvoor de pijltjes in de foto.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor deze rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.


Welkom in het hart van het Radboudumc

De meeste activiteiten in de omgeving zijn geschikt of speciaal voor kinderen. Niet zo gek natuurlijk als je bij de ingang van het Amalia kinderziekenhuis staat. 

Activiteiten die extra leuk zijn voor kinderen worden aangegeven met een *.


Hoe kom ik daar?

Dit informatiepunt is te bereiken vanuit de hoofdingang via de lange gang of via ingang Midden. Deze ingang voor medewerkers is tijdens de open dag geopend voor bezoekers.


Corona­maatregelen

Op deze locatie zijn mondneusmaskers verplicht voor iedereen vanaf 9 jaar.

Wat kun je hier zien en doen?


Amalia Kinderfonds verdere info volgt

Wat is het Amalia kinderfonds? Wat doet het kinderfonds en wat kunnen we realiseren door alle prachtige donaties? Ga naar het informatiepunt Midden voor de activiteit.


Lezing: Omgaan met het angstige kind. 

Het Amalia kinderziekenhuis heeft een kindersedatieprogramma dat als doel heeft om de zorg voor alle kinderen angst-, stress- en pijnvrij te maken. Hoe we dit doen hoort u in deze presentatie. 

lees meer

Lezing: Omgaan met het angstige kind. 

Een patiënt, groot en klein, wil je het liefst zo min mogelijk pijn, angst en stress bezorgen. Niet alleen omdat het fijner is. Ook omdat iemand dan sneller herstelt. Maar hoe zorgen we hiervoor? Praat met ons mee.

Hoe kom ik daar?

Dit informatiepunt is te bereiken vanuit de hoofdingang via de lange gang of via ingang Midden. Deze ingang voor medewerkers is tijdens de open dag geopend voor bezoekers.

De lezing wordt ieder uur gegeven, u wordt bij de stand in het Amalia Kinderziekenhuis opgehaald. Zorg dat je vijf minuten voor aanvang aanwezig bent.


Pedagogische zorg in het kinderziekenhuis

Laat je informeren over het werk van de medisch pedagogische zorg en bekijk de MRI simulatieruimte.

lees meer

Pedagogische zorg in het kinderziekenhuis

Laat je informeren over het werk van de medisch pedagogische zorg en bekijk de MRI simulatieruimte. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden kinderen en hun ouders tijdens moeilijke situaties, bereiden hen voor op behandeling en onderzoek en zorgen voor afleiding. Hierdoor ervaren kinderen minder angst en onzekerheid, en genezen ze sneller. Bekijk de MRI simulatieruimte en ervaar hoe het is om in een simulatietoestel te liggen.

Hoe kom ik daar?

Je vindt deze stand bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G.


Rondleiding: Ontdek het laboratorium voor Diagnostiek

Bekijk de het laboratorium voor Diagnostiek en volg een mini workshop bloedprikken!

lees meer

Rondleiding: Ontdek het laboratorium voor Diagnostiek

Ontdek de wonderlijke wereld van het laboratorium voor diagnostiek! Wat is hier allemaal te zien en doen?

  • “Rondleiding RLD: what’s lab?”
  • “mini-workshop bloed prikken”
  • “Waaruit bestaat één kleur? Scheidingstechniek”
  • “Bepaal je eigen bloedgroep”
  • “POCT: vingerpriktesten”   

Hoe kom ik daar? 

Je kunt je voor de rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.


Rondleiding laboratorium Genetica

Bekijk de wondere wereld van het DNA en laat je rondleiden over het indrukwekkende laboratorium van de afdeling Genetica.

lees meer

Rondleiding laboratorium Genetica

Bekijk de wondere wereld van het DNA en laat je rondleiden over het indrukwekkende laboratorium van de afdeling Genetica. Deze afdeling behandelt en onderzoekt erfelijke aandoeningen bij patiënten en hun familie.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor de rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling Genetica.


Rondleiding in het mortuarium* voor kinderen

Alles wat jij wilt weten over zorgen voor mensen die dood zijn gegaan - een rondleiding voor kinderen in het mortuarium.

lees meer

Rondleiding in het mortuarium* voor kinderen

Alles wat jij wilt weten over zorgen voor mensen die dood zijn gegaan - een rondleiding voor kinderen, in het mortuarium.

In het mortuarium zorgen we voor patiënten die dood zijn gegaan. Hoe gaat dat eigenlijk? Hoe ziet een mortuarium er uit? Wij openen onze deuren speciaal voor kinderen. Zij zijn (met een ouder/begeleider) welkom om een kijkje te nemen op onze bijzondere afdeling en hun vragen te stellen over de dood en alles wat daar bij hoort.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor deze rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.


Verzorging couveusebaby*

Op de afdeling Neonatologie behandelen we (te vroeg geboren) baby’s die intensieve zorg nodig hebben. Hoe verzorg je een baby in een couveuse? Kijk mee met de verzorging van pop Paultje.

lees meer

Verzorging couveusebaby*

Op de afdeling Neonatologie behandelen we te vroeg geboren kinderen, kinderen die tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt en kinderen met aangeboren afwijkingen. Het gaat hierbij meestal om kinderen die intensieve zorg nodig hebben en in een couveuse liggen.

Een couveuse is een bed met doorzichtig perspex. Perspex is kunststof dat op glas lijkt. Hierdoor kunnen de zorgverleners de baby goed in de gaten houden. In de couveuse stemmen we de temperatuur en vochtigheid precies af op de behoefte van de baby.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor deze activiteit aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.


Rondleiding helikopterdek*

De traumahelikopter landt ruim 300 keer per jaar op het dak. Tijdens de rondleiding hoor je wat er allemaal komt kijken bij een veilige landing. En kun je genieten van een prachtig uitzicht over de campus.

lees meer

Kijkje in het Amalia kinderziekenhuis*

Ieder jaar komen er zo’n 22.000 kinderen naar het Amalia kinderziekenhuis.

lees meer

Kijkje in het Amalia kinderziekenhuis*

Ieder jaar komen er zo’n 22.000 kinderen naar het Amalia kinderziekenhuis, groot of klein, die zijn aangewezen op de zorg, kennis en kunde van ons kinderziekenhuis. Je zoveel mogelijk thuis voelen terwijl je in het ziekenhuis bent. Dat is een uitdaging die we met elkaar zijn aangegaan. Daarom is bij de renovatie rekening gehouden met een healing environment. Dit zie je onder andere terug in het bewegende behang en de tekeningen op de muur. Ervaar deze afleiding.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor deze rondleiding aanmelden bij de hub Midden. Deze is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.


Rondleiding afdeling Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie bestralen we patienten. Voornamelijk patienten met kanker. Kom hier kijken en luisteren hoe we dat doen.

lees meer

Rondleiding afdeling Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie bestralen we patiënten. Voornamelijk patiënten met kanker. Hiermee willen we de ziekte genezen of het ziekteproces tot stilstand brengen, en daardoor klachten verminderen.

Wij vertellen je graag hoe we dat doen. Kom naar onze afdeling, neem deel aan een rondleiding en ontmoet enkele van onze medewerkers.

Op de afdeling Radiotherapie werken verschillende medewerkers zoals polikliniek assistenten, radiotherapeuten, klinisch fysici, technici, radiotherapeutisch laboranten (MBB-er), verpleegkundig specialisten, wetenschappers en onderzoekers.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor een rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling Radiotherapie. Per rondleiding kunnen maximaal 30 bezoekers mee.

Tijdstippen rondleiding:

1e ronde 12:30

2e ronde 14:00

3e ronde 15:30


Rondleiding Spoedeisende Hulp*

Je hoopt dat je er nooit gebruik van hoeft te maken: de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Maar mocht het toch gebeuren, dan is het fijn om te weten dat je in goede handen bent.

lees meer

Rondleiding Spoedeisende Hulp*

Je hoopt dat je er nooit gebruik van hoeft te maken: de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Maar mocht het toch gebeuren, dan is het fijn om te weten dat je in goede handen bent. Van benauwdheidsklachten tot ongelukken in de tuin of het verkeer: als de nood hoog is, staat het SEH-team van het Radboudumc voor je klaar. Neem een kijkje op de afdeling aan de hand van een simulatie van de opvang van een traumapatiënt.

Hoe kom ik daar?

Je kunt je voor deze rondleiding aanmelden bij het informatiepunt Midden. Dit is te vinden in de lange gang tussen de gebouwen F en G. Je wordt daar opgehaald door een medewerker van de afdeling.

  • Medewerkers
  • Intranet