Open dag Ingang Oost

Welkom bij Ingang Oost

Neem een kijkje bij de afdeling Longrevalidatie waar patiënten met een chronische longaandoening kunnen revalideren. Of laat je hier bijpraten over de therapie die wordt gebruikt bij ernstige stemmingsstoornissen.


Hoe kom ik daar?

Je komt hier via ingang Oost (Reinier Postlaan 4).


Corona­maatregelen

Op deze locatie zijn mondneusmaskers verplicht voor iedereen vanaf 9 jaar.

Wat kun je hier zien en doen?


Rondleiding neuromodulatie laboratorium

Een rondleiding door ons nieuwe neuromodulatie laboratorium voor de behandeling van ernstige stemmingsstoornissen.

lees meer

Rondleiding neuromodulatie laboratorium

Stemmingsstoornissen zijn psychiatrische aandoeningen die een enorme impact hebben op patiënten en hun naasten. Vaak zijn depressies goed te behandelen met medicijnen of gesprekstherapie, maar toch knapt ook een aanzienlijk van de patiënten niet op. Voor deze mensen is neuromodulatie waarschijnlijk een goede optie. Hierbij worden de hersenen op een andere manier gestimuleerd, bijv. met elektriciteit of met magnetische pulsen.

In ons nieuwe neuromodulatie lab bieden we verschillende vormen van neuromodulatie zoals electroconvulsietherapie (ECT) en repetitieve transcraniele magnetische stimulatie (rTMS). Daarbij gebruiken we ook nieuwere technieken zoals neuronavigatie waarbij heel exact wordt bepaald op welke plek van het brein we gaan stimuleren.

We zullen een rondleiding verzorgen door ons lab, voorlichting geven over ECT en een demonstratie van rTMS inclusief neuronavigatie.

Hoe kom ik daar?

Je komt hier via ingang Oost (Reinier Postlaan 4). Hier word je opgehaald voor een rondleiding


Rondleiding Longrevalidatie

Kom erachter hoe patiënten op langere termijn verblijven op de afdeling Longrevalidatie.

lees meer

Rondleiding Longrevalidatie

Op maandag 30 mei is het gebouw naast ingang Oost in gebruik genomen voor de revalidatie van patiënten met een chronische longaandoening. Omdat patiënten hier langere tijd verblijven, gemiddeld zo’n 10 weken, is er veel aandacht besteed aan de sfeer. Dit zie je terug in de slaapkamers, verblijfsruimtes zoals een huiskamer en de tuin. Bekijk ook de therapieruimten, spreekkamers, sportzaal en fitnessruimte. Lees meer over gebouw L in het digitale magazine over de campus. 

Hoe kom ik daar?

Je komt hier via ingang Oost (Reinier Postlaan 4). Hier word je opgehaald voor een rondleiding

  • Medewerkers
  • Intranet