Over het Radboudumc Goede doelen Stichting Psychiatrie Nijmegen

Over de Stichting Psychiatrie Nijmegen

Donaties die de Stichting Psychiatrie Nijmegen ontvangt, worden gebruikt om onderzoek te doen naar de oorzaken van psychiatrische aandoeningen en de werkzaamheid van nieuwe psychiatrische behandelingen. lees meer

Over de Stichting Psychiatrie Nijmegen

Donaties die de Stichting Psychiatrie Nijmegen ontvangt, worden gebruikt om onderzoek te doen naar de oorzaken van psychiatrische aandoeningen en de werkzaamheid van nieuwe psychiatrische behandelingen. Naast wetenschappelijk onderzoek besteedt de stichting geld aan het organiseren van wetenschappelijke projecten, symposia, congressen en lezingen op het gebied van de psychiatrie.

Het belang van onderzoek

Onderzoek helpt ons de oorzaken van psychiatrische aandoeningen zo goed mogelijk te begrijpen. Met die kennis willen we nieuwe vormen van preventie en behandeling ontwikkelen. Vervolgens willen we aantonen dat deze nieuwe behandelingen goed werken. En we onderzoeken de verhouding tussen kosten en baten van nieuwe behandelingen.

Schenkingen

De Stichting Psychiatrie Nijmegen is afhankelijk van schenkingen. Wilt u een donatie doen? Dan kan dat op rekeningnummer IBAN: NL87ABNA0483194212 (BIC: ABNANL2A) op naam van Stichting Radboudumc Psychiatrie.

Afdeling Psychiatrie

Op de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc bieden we zorg aan moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiƫnten. Vaak gaat het om complexe problematiek door het gelijktijdig voorkomen van psychiatrisch stoornissen met somatische (lichamelijke) aandoeningen.

lees meer

ANBI-status

De Stichting Psychiatrie Nijmegen heeft een ANBI-status. Hierdoor is het fiscaal gunstig om een donatie te doen aan de stichting. naar de ANBI-verklaring
  • Medewerkers
  • Intranet