Over beeldende therapie

Bij beeldende therapie wordt aan de hand van beeldende werkvormen, zoals tekenen, boetseren en schilderen acceptatie-, veranderings- en ontwikkelingsprocessen in gang gezet. Binnen die werkvormen gaat u met eigen thema’s en behandeldoelen aan het werk. Een eerste doel kan zijn: weer tot activiteit komen, gedachten verzetten of weer eens plezier beleven. In de loop van de behandeling kunt u meer met persoonlijke thema’s aan het werk gaan. U kunt bijvoorbeeld oefenen met het nemen van initiatief, het afbakenen van grenzen of samenwerken.

Beeldende therapie is onderdeel van het therapieprogramma tijdens uw opname. De therapie wordt gegeven in een groep of op indicatie individueel. U wordt dagelijks van maandag tot vrijdag ingeroosterd. De sessies duren 60 minuten.

Beeldende therapeuten

Astrid Stortelder
Telefoonnummer: (024) 361 36 05
E-mailadres: Astid.Stortelder@radboudumc.nl

Miki van Moll
Telefoonnummer (024) 361 36 72
E-mailadres: Miki.vanmoll@radboudumc.nl

Patiëntenzorg Behandelingen Beeldende therapie

Over beeldende therapie

Het doel van beeldende therapie is aan de hand van beeldende activiteiten, zoals tekenen, boetseren en schilderen een veranderingsproces in gang te zetten. Binnen verschillende werkvormen kunt u uitdrukken en ervaren wat met woorden soms moeilijk lukt. lees meer

Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contactformulier

Verschillende modules

 • ‘Zichtbaar op doek’ is een module die elke maandag van 12.45 tot 14.15 uur wordt gegeven. U formuleert samen met de beeldend therapeut doelen en gaat u werken op een groot schildersdoek.

  lees meer


  Zichtbaar op doek

  ‘Zichtbaar op doek’ is een module die elke maandag van 12.45 uur tot 14.15 uur wordt gegeven waarbij u gaat werken op een schildersdoek van 1mbij 1m. U werkt  12 keer  aan het doek. De module richt zich op autonomie, eigenheid en zelfstandigheid. Door te werken op het doek kunt u uw gevoel uiten en uw verhaal vertellen. Daarbij bekijkt en bespreekt u met de therapeut wat er objectief te zien is op het doek.

 • Open atelier

  Het open atelier is een module die elke vrijdag van 13.00 uur tot 15.30 uur gegeven wordt. Hierbij gaat het om beeldend werken als vrijetijdsbesteding in ontspannen werksfeer. Vervolgens wordt gekeken naar hoe dit voortgang kan krijgen in eigen leefomgeving. Iedereen mag zijn of haar eigen activiteit kiezen die rust en afleiding biedt.
   

Aanmelden

U kunt zich naar deze therapie laten verwijzen door uw behandelaar van de afdeling Psychiatrie. Vervolgens krijgt u een intake gesprek met één van de therapeuten om te kijken wat voor u passend is.

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Ingang Oost
Gebouw: N
Verdieping: 0
Route: 961

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Ga naar Gebouw N, Verdieping 0 en volg route 961
 • Medewerkers
 • Intranet