Patientenzorg Behandelingen Dialectische gedragstherapie

Over dialectische gedragstherapie

Dialectische gedragstherapie (DGT) is een zeer effectieve behandelmethode gericht op het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te kunnen reageren.

lees meer

Over dialectische gedragstherapie

Dialectische gedragstherapie (DGT) is een zeer effectieve behandelmethode gericht op het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te kunnen reageren. De therapie is oorspronkelijk ontwikkeld voor problemen die kenmerkend zijn als u een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) heeft. Dat zijn bijvoorbeeld relationele problemen, gedrags- en impulsbeheersing, instabiele identiteit, emotioneel labiel zijn en cognitieve stoornissen. De therapie is echter ook bij andere ziektebeelden effectief. In DGT leert u uw gedrag en gedachten minder alleen te laten sturen door gevoel maar deze zelf te 'managen'. U leert zich bewust te worden van de manier waarop u reageert, denkt en voelt, en hier effectief op te reageren. De DGT bestaat uit verschillende onderdelen die worden aangeboden binnen een vast programma.

De therapie Wat kunt u verwachten?

Naast gedragstherapeutische gesprekken wordt gewerkt in een vaardigheidstraining en in psychomotorische therapie. Bovendien doet u huiswerkopdrachten en is er de mogelijkheid gebruik te maken van telefonische consultatie. Ook zijn er speciale bijeenkomsten voor uw naastbetrokkenen.

Aandoeningen die we kunnen behandelen

  • Als u een Borderline Persoonlijkheidsstoornis heeft, vindt u het moeiijk om om te gaan met uw emoties en impulsen en heeft u een instabiel zelfbeeld.

    lees meer


Onderzoeken vooraf

  • Het diagnostisch onderzoek start vrijwel altijd met één of meerdere intakegesprek(ken).

    lees meer


Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contact

Polikliniek Psychiatrie

Ingang: Ingang Oost
Route: 961

bekijk route

Polikliniek Psychiatrie

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 961