Over de behandeling

Bij veel reumatische ziektes, zoals reumatoïde artritis, kunt u last hebben van ontstekingen van de gewrichten. Die veroorzaken pijn, zwelling, stijfheid, functieverlies en soms beschadiging van de gewrichten. In veel gevallen zijn ook andere weefsels en organen betrokken bij de ontsteking. Hierdoor kunt u last hebben van vermoeidheid of kan uw conditie achteruitgaan. Soms krijgt u problemen bij uw dagelijkse activiteiten, zoals lopen, het huishouden doen, douchen of sporten. Daarom krijgt u naast medicijnen vaak ook fysiotherapie. Hiermee houdt u uw gewrichten soepel en uw conditie op peil.

We onderscheiden twee soorten oefentherapie:
  • lokale oefentherapie: hierbij richten we ons vooral op lokale spierversterking en coördinatie van de spieren rondom het betreffende gewricht, eventueel in combinatie met lokale mobiliteitsoefeningen;
  • algemene oefentherapie: hierbij gaat het vooral om inspanning, zoals bij lopen en fietsen.
Patientenzorg Behandelingen Fysiotherapie bij reumatische ziektes

Over de behandeling

Bij veel reumatische ziektes, zoals reumatoïde artritis, kunt u last hebben van ontstekingen van de gewrichten. Die veroorzaken pijn, zwelling, stijfheid, functieverlies en soms beschadiging van de gewrichten.

lees meer

Contact

Afdeling Reumatische Ziekten

(024) 361 45 80

Naar uw afspraak

Ingang: Radboud Apotheek (rechts naast hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboud Apotheek (rechts naast hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 433

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Radboud Apotheek (rechts naast hoofdingang)
Volg route 433

Fysiotherapie tijdens opname

Wordt u opgenomen in het ziekenhuis? Dan wordt de fysiotherapeut ingeschakeld voor diagnostiek, pijnvermindering, het verhogen van uw mobiliteit en het versterken van uw spieren.

lees meer

Fysiotherapie tijdens opname

Wordt u opgenomen in het ziekenhuis? Dan wordt de fysiotherapeut ingeschakeld voor diagnostiek, pijnvermindering, het verhogen van uw mobiliteit en het versterken van uw spieren. Als u weer naar huis mag, neemt de fysiotherapeut bij u in de buurt de zorg over. Ook na een operatie, bijvoorbeeld als u een knie- of heupprothese hebt gekregen, krijgt u behandelingen van een fysiotherapeut.

Poliklinische behandeling van de fysiotherapeut

Ook als u niet wordt opgenomen in het ziekenhuis, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht. De polikliniek Fysiotherapie Centraal biedt diverse mogelijkheden.

lees meer

Poliklinische behandeling van de fysiotherapeut

Ook als u niet wordt opgenomen in het ziekenhuis, kunt u bij onze fysiotherapeuten terecht. De polikliniek Fysiotherapie Centraal biedt diverse mogelijkheden:

• Tens-behandeling.
Hebt u (chronische) pijnklachten? Dan kan een Tens-behandeling uitkomst bieden. Tens staat voor Transcutane Elektrische NeuroStimulatie. Bij deze behandeling prikkelen we de zenuwen in uw huid met stroom. Hierdoor neemt de pijn af.
• Functionele Looptraining (FLT).
Met deze training proberen we uw loopproblemen op te lossen.
• Diagnostiek en second opinion met doorverwijzing naar een fysiotherapeut in de eerste lijn.
• Bewegings- of sportadvies.

Aandoeningen

  • Reumatoïde artritis is een chronische auto-immuunziekte waarbij u ontstekingen in de gewrichten hebt en vaak ook slijmbeurzen en pezen.

    naar de aandoening


Afdeling Reumatische Ziekten

De afdeling Reumatische Ziekten onderzoekt en behandelt patiënten met reumatische ziekten die klachten hebben op het gebied van bewegen.

lees meer