Over runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch toepassen van - met name - hardlopen als bewegingsvorm bij uw psychische stoornissen.

lees meer

Over runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch toepassen van - met name - hardlopen, maar ook wandelen of nordic walking (waarbij wel een bepaalde beweegintensiteit wordt nagestreefd, die per persoon kan verschillen), als bewegingsvorm bij uw psychische stoornissen. Het is een complementaire en ondersteunende vorm van therapie die een goede combinatie vormt met psychotherapie en medicatie. Er is altijd overleg tussen uw runningtherapeut en uw arts en/of behandelende instantie.


Depressie

Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als de gevoelens van somberheid langer dan twee weken duren, kan gesproken worden over een depressie. lees meer

Onderzoeken die voorafgaan

  • Het diagnostisch onderzoek start vrijwel altijd met één of meerdere intakegesprek(ken).

    lees meer


Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contactformulier

Polikliniek Psychiatrie

Ingang: Ingang Oost
Gebouw: N
Verdieping: 0
Route: 961

bekijk route

Polikliniek Psychiatrie

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Ga naar Gebouw N, Verdieping 0 en volg route 961

Afdeling Psychiatrie

Op de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc bieden we zorg aan moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiƫnten. Vaak gaat het om complexe problematiek door het gelijktijdig voorkomen van psychiatrisch stoornissen met somatische (lichamelijke) aandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet