Patientenzorg Onderzoeken Evenwichtsonderzoek

Wat is evenwichtsonderzoek?

We onderzoeken de werking van uw evenwichtsorganen of die van uw kind, die deel uitmaken van het binnenoor.

Voorbereiding

Bepaalde geneesmiddelen kunnen de resultaten van dit onderzoek beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat u voor aanvang van het onderzoek aan de specialist meldt of u geen medicijnen gebruikt.

Het onderzoek

Een deel van het evenwichtsonderzoek gebeurt in een volledig verduisterde ruimte. Voor het onderzoek maakt de onderzoeker de huid rondom uw ogen goed schoon en plakt elektroden naast uw ogen.

lees meer

Het onderzoek

Een deel van het evenwichtsonderzoek gebeurt in een volledig verduisterde ruimte. Voor het onderzoek maakt de onderzoeker de huid rondom uw ogen goed schoon en plakt elektroden naast uw ogen. Tijdens het onderzoek zit u in een comfortabele stoel. In sommige gevallen is het nodig dat u gaat liggen. Ook worden soms uw oren gespoeld met lauw tot warm water, om het evenwichtsorgaan te stimuleren. Het evenwichtsonderzoek is voledig pijnloos. Wel kunt u zich tijdens de meting en erna duizelig voelen. Dit trekt na verloop van tijd vanzelf weg.

Voor kinderen is de duur van het onderzoek circa 1 tot 1,5 uur.
Voor volwassenen is de duur van het onderzoek circa 1 uur.

Duizeligheid

Iedereen is wel eens duizelig geweest. De meeste mensen klagen bij duizeligheid over draaierigheid, een licht gevoel in het hoofd, het gevoel alsof de wereld om hen heen draait of het gevoel dat zij zelf rondtollen. lees meer

Meer informatie


Contact

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

(024) 361 35 06
(024) 361 49 26

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 383

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 383

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 383

Afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde

De afdeling KNO van het Radboudumc biedt patiëntenzorg op het gebied van oorchirurgie, neus- en aangezichtschirurgie en hoofd-halschirurgie. Daarnaast doen we wetenschappelijk onderzoek en geven we onderwijs aan studenten Geneeskunde en KNO-artsen in opleiding.

lees meer