Onderzoek Thoracoscopie


Over een thoracoscopie

Een thoracoscopie is een onderzoek waarbij we met een kijkertje uw borstholte van binnen inspecteren. Soms nemen we ook vocht of weefsel af. We kunnen zowel een stukje weefsel van het longvlies als van de long zelf wegnemen. Dit helpt ons bij het stellen van de juiste diagnose.


Het onderzoek Wat kunt u verwachten?

Voor dit onderzoek ligt u zonder bovenkleding op een onderzoekstafel. U krijgt een infuus, zodat we u tijdens het onderzoek makkelijk geneesmiddelen kunnen geven.

lees meer

Het onderzoek Wat kunt u verwachten?

Voor dit onderzoek ligt u zonder bovenkleding op een onderzoekstafel. U krijgt een infuus, zodat we u tijdens het onderzoek makkelijk geneesmiddelen kunnen geven. Bijvoorbeeld middelen waar u wat meer ontspannen of slaperig van wordt of pijnstillende middelen. De arts geeft u een plaatselijke verdoving en maakt een kleine snee in uw huid. Via deze snee kunnen we het instrument inbrengen waarmee we in uw borstholte kunnen kijken. Op het einde van het onderzoek brengt de arts een dunne slang in uw borstholte. Deze drain zuigt lucht en eventueel aanwezig vocht uit uw borstholte. We zetten de drain vast met een hechting.

Contact

Endoscopie Centrum
(024) 361 41 89


Endoscopie Centrum

Ingang: Hoofdingang
Route: 763, zone D1

bekijk route

Endoscopie Centrum

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 763, zone D1

Informatie­folders

inloggen