Sondevoeding

Krijgt uw kind sonde voeding en wilt u uw machtiging sondevoeding en materialen verlengen? Dat kan via een bericht in mijnRadboud.

  • Bij een ontvanger kiezen, kiest u, Kindergeneeskunde, behandelteam.
  • Bij een onderwerp selecteren kiest u 'overige medische vragen'.
  • In het vrije veld geeft u aan: 'verzoek tot verlenging machtiging'.
  • Druk op verzenden.
  • U krijgt via mijnRaboud een vragenlijst opgestuurd. Zodra u deze heeft ingevuld en heeft verzonden, nemen we uw aanvraag in behandeling. 
  • Na ontvangst van de vragenlijst ontvangt u uiterlijk binnen 5 werkdagen een reactie. 
Patiëntenzorg Poliklinieken Amalia kinderziekenhuis

Over de polikliniek

Op de polikliniek Amalia kinderziekenhuis behandelen we kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar. De polikliniek bestaat uit meerdere poliklinieken met spreekuren van verschillende specialismen.


Contact Polikliniek Amalia kinderziekenhuis

(024) 361 44 15


Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

Eerste bezoek aan de arts Uitslag en vervolgafspraken

De arts van uw kind verzamelt een aantal gegevens. Hij of zij doet dit aan de hand van een gesprek en lichamelijk onderzoek. Meestal nodigt de arts u en uw kind uit voor een vervolgafspraak.

lees meer

Eerste bezoek aan de arts Uitslag en vervolgafspraken

Als uw kind een afspraak heeft op de polikliniek Amalia kinderziekenhuis dan roepen wij uw kind eerst op voor controles, zoals meten en wegen. Daarna nemen jullie weer plaats in de wachtkamer en roepen we u opnieuw op voor de afspraak met de zorgverlener. Het is prettig als uw kind kleding draagt die gemakkelijk aan en uit te trekken is.

De behandelend arts van uw kind verzamelt een aantal gegevens. Hij of zij doet dit aan de hand van een uitvoerig gesprek (anamnese) en een lichamelijk onderzoek. Na het gesprek en het onderzoek stelt de arts eventueel vervolgonderzoek voor, zoals bloed-, urine- of röntgenonderzoek. De doktersassistent zorgt voor het afnemen van bloed- en urinemonsters. Het eerste bezoek op de polikliniek kan 1,5 tot 3 uur duren.

Uitslag en vervolgafspraken

Meestal nodigt de arts u en uw kind uit voor een vervolgafspraak om de uitslag en eventuele behandeling te bespreken. Soms is extra onderzoek nodig. Dit hoort u van de arts tijdens het uitslaggesprek. U kunt een vervolgafspraak maken via een medewerker van de polikliniek. Ook kan het zijn dat u thuis automatisch een afspraak ontvangt.

Na het uitslaggesprek verwijst de arts u meestal naar uw huisarts voor verdere behandeling en begeleiding. Uw huisarts ontvangt een bericht met de bevindingen en adviezen. Als u wilt kunt u een kopie krijgen van deze brief of de brief teruglezen in mijnRadboud. Voor sommige aandoeningen en behandelingen blijft uw kind onder behandeling van het Amalia kinderziekenhuis. Als u voor een second opinion onze polikliniek bezocht, draagt de arts meestal na het uitslaggesprek de behandeling weer over aan de specialist die u verwezen heeft.

Een uitslag- of controlebezoek duurt gemiddeld 20 minuten. Als extra onderzoek nodig is, dan kan het bezoek langer duren dan 20 minuten.


Ons team

De zorgverleners zoals artsen en verpleegkundigen werken vanuit verschillende specialismen met elkaar samen op de polikliniek.


Aanvragen

  • Is uw kind onder behandeling in het Amalia kinderziekenhuis? Dan kunt u via mijnRadboud een herhaalrecept aanvragen

    naar mijnRadboud

Meer informatie


Praktische informatie

Heeft uw kind binnenkort een afspraak op de polikliniek? Wat neemt u dan mee? Hoe bereidt u zich voor? Waar parkeert u? Alles wat u moet weten over uw afspraak vindt u hier.

meer informatie

Informatie voor kinderen

Ga jij naar het ziekenhuis? Hier vind je informatie en filmpjes speciaal voor kinderen. lees meer

Artsen in opleiding

Het Amalia kinderziekenhuis is een academisch kinderziekenhuis. Daarom werken op de polikliniek ook zorgprofessionals in opleiding werken. Zij bespreken hun patiënten altijd met de hoofdbehandelaar. lees meer

Artsen in opleiding

Het Amalia kinderziekenhuis is een academisch kinderziekenhuis. Dat wil zeggen dat op de polikliniek zorgprofessionals in opleiding werken. Binnen de polikliniek voor Kinderen en Jeugdigen kan u of uw kind de volgende professionals in opleiding tegenkomen:

  • Co-assistenten: studenten geneeskunde in opleiding tot arts
  • AIOS: artsen in opleiding tot medisch specialist
  • Fellow-specialisten: medisch specialisten in opleiding tot subspecialist

De zorgprofessionals die in opleiding zijn, bespreken hun patiënten altijd met de hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar is eindverantwoordelijk voor de behandeling van uw kind.


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet