Maak een afspraak

Voor een consult of (combinatie-)afspraak op onze polikliniek heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of longarts nodig.

meer informatie

Maak een afspraak

Voor een consult of (combinatie-)afspraak op onze polikliniek heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of longarts nodig. Leg uw arts gerust uw wens of idee voor, zij kunnen u hierin adviseren en  dan eventueel doorverwijzen.

Indien u astma of COPD heeft, en ervaart dat u vast loopt bij uw dagelijkse activiteiten, dan kunt u vragen of uw huisarts of longarts u doorverwijst naar onze sneldiagnostiek. In Zorgdomein (het verwijssysteem dat uw huisarts gebruikt), zijn wij te vinden onder Radboudumc-locatie Dekkerswald, Groesbeek.

Ook wanneer u kampt met bijvoorbeeld aanhoudend hoesten, dyspnoe (kortademigheid), snurken (slaapapneu), een luchtweginfectie of een andere longaandoening, kunt u vragen of uw huisarts of longarts u verwijst naar onze polikliniek. Uw huisarts kan kiezen voor een consult bij één van onze longartsen of een combinatieafspraak waarbij u meerdere specialisten achter elkaar ziet.


 

Contact

Afdeling Longziekten

024 685 92 20
contactformulier

Wij scoren een 8,6 en 96% beveelt ons aan!

Lees reviews van onze patiënten of laat zelf een beoordeling achter op ZorgkaartNederland.

lees meer

Wij scoren een 8,6 en 96% beveelt ons aan!

Op ZorgkaartNederland kunt u een beoordeling achterlaten over een zorginstelling of zorgverlener. Patiënten geven elkaar op die manier informatie over de zorg en helpen anderen bij het maken van de juiste keuze. Radboudumc Dekkerswald vindt dit een mooi initiatief! Wij zijn vindbaar onder 'Radboudumc-afdeling Longziekten-locatie Dekkerswald'.

Ook zijn onze longartsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en verpleegkundig consulten zichtbaar op ZorgkaartNederland. Zo kunt u een waardering achterlaten over uw eigen behandelaar. Staat uw behandelaar er nog niet bij? Dan nodigen wij u graag uit om Radboudumc Dekkerswald als instelling te waarderen en eventueel de naam van uw zorgverlener hierin op te nemen. 

  • Lees de ervaringen van onze patiënten of schrijf zelf een beoordeling op ZorgkaartNederland!

Corona Nazorgpoli

Een aanzienlijk aantal corona-patiënten houdt langdurig klachten als vermoeidheid, kortademigheid, activiteiten niet kunnen oppakken, angstgevoelens en concentratieproblemen. Op onze corona nazorgpoli maken we een uitgebreide analyse van uw gezondheid.

lees meer

Uw afspraak


Eerste afspraak algemeen consult

U heeft binnenkort een afspraak als nieuwe patiënt bij de polikliniek longziekten op Dekkerswald.

lees de voorbereiding

Eerste afspraak algemeen consult

U heeft binnenkort een afspraak als nieuwe patiënt bij de polikliniek longziekten op Dekkerswald. Wilt u de toegestuurde toestemmingsverklaring en MRSA-vragenlijst invullen, ondertekenen en bij uw eerste bezoek aan de polikliniek bij de balie afgeven?

Let op: u wordt een week voorafgaand aan uw afspraak gebeld door de apotheek. Zij nemen met u uw medicatieoverzicht door.
 

Eerste afspraak met co-assistent en arts

U heeft een eerste afspraak met de co-assistent en de arts.

lees de voorbereiding

Eerste afspraak met co-assistent en arts

U heeft een afspraak als nieuwe patiënt bij zowel een longarts als een co-assistent. Het Radboudumc waaronder het Dekkerswald valt leidt als universitair ziekenhuis studenten op tot artsen. Een co-assistent (arts-in-opleiding) zal samen met uw medische geschiedenis doornemen (anamnese), waarna een lichamelijk onderzoek volgt. Na het onderzoek zal de co-assistent met zijn of haar supervisor (een longarts) de anamnese bespreken. De longarts zal samen met de co-assistent uw diagnose bespreken en uw behandelplan vaststellen. De duur van het onderzoek door de co-assistent bedraagt ongeveer een uur. Daarbij komt nog de tijd die nodig is voor de longarts om uw behandelvoorstel te bespreken. Wij verzoeken u daarom rekening met een totale duur van minimaal twee uur.

Let op: u wordt een week voorafgaand aan uw afspraak gebeld door de apotheek. Zij nemen met u uw medicatieoverzicht door.

Eerste afspraak verwijzing longrevalidatie

U komt eerst een keer naar onze polikliniek voor een gesprek met de verpleegkundig specialist en enkele onderzoeken

lees meer

Eerste afspraak verwijzing longrevalidatie

Nadat u bent verwezen volgt er een eerste afspraak op de polikliniek met een verpleegkundig specialist.  Bij dit eerste bezoek van een uur wordt uitgebreid kennis gemaakt, informatie gegeven over het ingeslagen traject en besproken welke problemen u ervaart door uw longaandoening. Tevens wordt aanvullend onderzoek verricht: onder andere een ECG (hartfilmpje) en er wordt een arterieel bloedgas geprikt.

De verpleegkundig specialist blijft tot de daadwerkelijke start van het longrevalidatieprogramma uw aanspreekpunt.

Controle afspraak

U heeft binnenkort een controle afspraak bij de polikliniek longziekten op Dekkerswald.

lees de voorbereiding

Controle afspraak

U heeft binnenkort een controle afspraak bij de polikliniek longziekten Dekkerswald. Wilt u de toegestuurde MRSA-vragenlijst invullen en bij uw bezoek aan de polikliniek bij de balie afgeven?

Let op: u wordt een week voorafgaand aan uw afspraak gebeld door de apotheek. Zij nemen met u uw medicatieoverzicht door.

Telefonisch consult

U heeft binnenkort een telefonisch consult met uw zorgverlener van de polikliniek longziekten op Dekkerswald.

lees de voorbereiding

Telefonisch consult

U heeft binnenkort een telefonisch consult met uw zorgverlener van de polikliniek longziekten Dekkerswald.

Waar moet u aan denken bij een telefonisch consult?
Hieronder vindt u enkele tips om in gedachten te houden tijdens uw afspraak.
  • Wees u ervan bewust dat het om een echt consult gaat. Zorg er daarom voor dat u rustig kunt praten.
  • Zet uw eigen vragen op papier, zodat u niets vergeet.
  • Vraag uw zorgverlener iets opnieuw uit te leggen als u hem/haar niet goed heeft verstaan.
Let op: u wordt een week voorafgaand aan uw afspraak gebeld door de apotheek. Zij nemen met u uw medicatieoverzicht door.
 

Medicatie­overzicht de apotheek belt

Een week voorafgaand aan uw afspraak belt de apotheek om samen met u uw medicatieoverzicht door te nemen.

Over de afdeling


Afdeling Longziekten

Onze afdeling is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling bij (chronische en/of complexe) longaandoeningen.

lees meer

Long­verpleegkundige op de polikliniek

De longverpleegkundige informeert chronische longpatiënten over hun ziekte. Ook biedt de longverpleegkundige ondersteuning bij het leren omgaan met de aandoening en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

lees meer

Long­verpleegkundige op de polikliniek

Wat doet een longverpleegkundige?
Een chronische longaandoening gaat niet meer over. Dat vergt nogal wat van uzelf, uw partner en eventuele andere gezinsleden. In de eerste plaats is het belangrijk dat u zelf zoveel mogelijk doet om te voorkomen dat uw ziekte verergert en dat u zo goed mogelijk met de ziekte leert leven. Maar het idee dat u moet leren leven met de klachten en beperkingen kan natuurlijk ook gevoelens van angst, boosheid of verdriet oproepen.

Een goede behandeling en een gezonde leefstijl zorgen ervoor dat de longen minder snel achteruit gaan. Om u op deze gebieden te ondersteunen, kunt u de hulp inschakelen van de longverpleegkundige.

De longverpleegkundige:
• informeert u over onder meer uw ziektebeeld, medicijngebruik en hoe om te gaan met klachten als benauwdheid
• biedt ondersteuning en helpt u zich aan de veranderde situatie aan te passen
• besteedt aandacht aan uw leefstijl (denk aan voeding, beweging en roken)

De behandeling richt zich op:
• het verbeteren van uw lichamelijke toestand
• het verminderen van uw klachten
• het verminderen van uw beperkingen in het dagelijks leven
• het verbeteren van uw kwaliteit van leven

Om deze doelen zo goed mogelijk te kunnen bereiken stemmen longarts en longverpleegkundige de behandeling zo veel mogelijk af op uw persoonlijke situatie.

Hoe gaat de longverpleegkundige te werk?
De longverpleegkundige brengt uw persoonlijke situatie in kaart aan de hand van gesprekken en een vragenlijst. De resultaten worden vervolgens met u besproken. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Dankzij de combinatie van kennis en ervaring, persoonlijke aandacht en de mogelijkheid van laagdrempelig samenwerken met longarts, Stop Roken Poli, fysiotherapeut (eventueel revalidatie), diëtiste, psycholoog en maatschappelijk werk krijgt u een behandeling op maat aangeboden.

De longverpleegkundigen op onze poli zijn:
Anja Jacobs-Verhoeven
Heleen van der Niet
Netty Plat

Praktische info


Algemene informatie voor patiënten van het Radboudumc

Informatie over bijvoorbeeld inschrijven, bereikbaarheid en MijnRadboud vindt u hier. lees meer

Aanmelden

Hoe meldt u zich aan voor uw afspraak?

lees meer

Aanmelden

U kunt zich melden bij onze balie of via de digitale aanmeldzuil op onze polikliniek. Daar controleren we uw administratieve gegevens en vervolgens kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. Zodra u aan de beurt bent, roept de arts u op. Zorg dat u op tijd op de afspraak bent: te laat komen leidt tot overlast voor andere patiënten. De mogelijkheid bestaat dat een spreekuur door onverwachte omstandigheden uitloopt. Als u langer dan twintig minuten wacht, meld u zich dan bij de afsprakenbalie.

Indien u gebruik wilt maken van ons elektronisch patiëntendossier, MijnRadboud, dan kunt u hiervoor informatie en een aanmeldinstructie halen bij de receptie.

Bereikbaar­heid Dekkerswald

In Groesbeek ligt het Radboudumc Dekkerswald. Klik hier voor praktische informatie en bereikbaarheid

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet