Behandelteam

Op de polikliniek Spataderen is een team van gespecialiseerde zorgverleners aanwezig. Ieder heeft speciale kennis en vaardigheden.
 
  • De Physician Assistant heeft speciale ervaring in het begeleiden van patiënten met spataderproblematiek. Deze kan u dan ook bij uitstek voorzien van uitgebreide informatie en het beantwoorden van vragen.
  • Naast het vaste team van de polikliniek Spataderen kan het voorkomen dat er artsen in opleiding deelnemen aan het spreekuur. In dat geval is er altijd een specialist die dit superviseert. U kunt er dus op rekenen dat u de beste zorg krijgt.

Wat is de polikliniek Spataderen?

De polikliniek Spataderen van het Radboudumc is onderdeel van de afdeling Dermatologie. De physician assistant, speciaal opgeleid voor deze spataderzorg, zal u in het gehele traject begeleiden en meestal behandelen, geeft u informatie en is beschikbaar voor vragen.

Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Spataderen

Spataderen (varices) zijn afwijkingen aan de aders. Aders zijn bloedvaten voor het afvoeren van het bloed. lees meer

Behandelingen bij spataderen

  • De behandeling met laser(licht)energie wordt ook wel EVLT (EndoVasculaire Laser Treatment) genoemd.

    lees meer


Een afspraak maken

Samen met de huisarts bepaalt u of het tijd is voor een behandeling in het ziekenhuis. De huisarts geeft u dan een verwijzing voor het Radboudumc. lees meer

Een afspraak maken

Eerste afspraak

Iedereen kan spataderen krijgen en de klachten zijn zeer uiteenlopend, soms heeft u pijn en vermoeide benen, soms heeft u een cosmetisch bezwaar. Wanneer u besluit dat u ‘wat aan die spatader wilt laten doen’ brengt u allereerst een bezoek aan uw huisarts. Samen met de huisarts bepaalt u of het tijd is voor een behandeling in het ziekenhuis. De huisarts geeft u dan een verwijzing voor het Radboudumc. De huisarts kan dat via het internet aan het Radboudumc doorgeven. Is dit het geval, dan ontvangt de secretaresse van de spataderpolikliniek een mail met de verwijzing. Vervolgens zal zij u bellen om een afspraak te maken.
U kunt ook zelf bellen voor het maken van een afspraak. Hiervoor belt u naar de spataderlijn T (024) 361 09 00. Dit telefoonnummer wordt beantwoord door de verpleegkundige van de polikliniek Spataderen. Zij maakt voor u direct een afspraak. De verwijzing van de huisarts neemt u dan mee tijdens uw eerste bezoek. 

Vervolgafspraak

De vervolgafspraken die u nodig heeft voor de behandeling of voor een controle worden met u gemaakt als u op de polikliniek bent. Mocht u tussentijds of na afloop behoefte hebben aan een afspraak, dan kunt u bellen met de spataderlijn T (024) 361 09 00. De verpleegkundige kan dan met u een afspraak inplannen. 

Spoedafspraak

Spoedafspraken komen niet voor bij spataderen. Bent u ongerust of wilt nog wat vragen? Bel dan tijdens kantooruren met de spataderlijn T (024) 361 09 00. Zij helpen u verder.

Voorbereiding

Voor de eerste afspraak is geen specifieke voorbereiding nodig. Wel vindt u het misschien prettig de informatiefolder door te nemen en nog even verder te lezen op deze site. Op die manier weet u precies wat er gaat gebeuren op de dag van de afspraak. Ook kunt u vragen die u heeft voor uzelf opschrijven, zo weet u zeker dat alles wat u wilt weten aan de orde komt.


Naar uw afspraak polikliniek Dermatologie

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 1
Route: 678 naar Plein A1 Oost

bekijk route

Naar uw afspraak polikliniek Dermatologie

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A , Verdieping 1 en volg route 678 naar Plein A1 Oost

Behandelteam

Op de polikliniek Spataderen is een team van gespecialiseerde zorgverleners aanwezig. Ieder heeft speciale kennis en vaardigheden. lees meer

Uw bezoek


Waar kunt u zich melden?

Meldt u zich eerst aan bij de hoofdingang van het Radboudumc. Daarna volgt u route 678, plein A1, Oost op de 1e verdieping Polikliniek Dermatologie. U meldt u zich vervolgens opnieuw aan bij de aanmeldzuil voor een ticket met uw aanmeldcode. lees meer

Waar kunt u zich melden?

Meldt u zich eerst aan bij de hoofdingang van het Radboudumc. Daarna volgt u route 678, plein A1, Oost op de 1e verdieping Polikliniek Dermatologie. U meldt u zich vervolgens opnieuw aan bij de aanmeldzuil voor een ticket met uw aanmeldcode.
Neem daarna plaats in de wachtkamer. Zodra uw aanmeldcode met het kamernummer op het scherm verschijnt, kunt u naar de kamer toe lopen. De verpleegkundige begeleidt u naar de behandelkamer.


Wat neemt u mee naar uw eerste bezoek?

Het is van belang dat u een aantal zaken meeneemt naar uw eerste bezoek aan onze polikliniek. lees meer

Wat neemt u mee naar uw eerste bezoek?

  • Verzekeringsbewijs
    Iedere Nederlander is verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Het basispakket vergoedt het grootste deel van de kosten. 
  • Legitimatiebewijs
    In ziekenhuizen geldt een identificatieplicht. U kunt zich legitimeren met een wettelijk legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Verwijsbrief
    Uw huisarts kan u rechtstreeks naar het Radboudumc verwijzen via een beveiligde internetverbinding. In dat geval heeft u geen verwijsbrief ontvangen. In alle andere gevallen heeft u een brief van uw huisarts of specialist gekregen. Neem deze brief mee. Een verwijsbrief is één jaar geldig.

Wat neemt u mee bij een vervolgbezoek?

Bij een vervolgbezoek aan de polikliniek hoeft u alleen de afspraakkaart mee te brengen. Wij verzoeken u iedere wijziging door te geven bij de balie. Bijvoorbeeld verandering van persoonlijke gegevens, huisarts of verzekering.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw polikliniekbezoek heeft een afspraak met de physician assistant, speciaal opgeleid voor diagnostiek en behandeling van spataderen. lees meer

Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw polikliniekbezoek heeft een afspraak met de physician assistant, speciaal opgeleid voor diagnostiek en behandeling van spataderen, onder supervisie van een dermatoloog. Bij dit eerste bezoek heeft u een intakegesprek en wordt vervolgens aanvullend onderzoek door middel van echografie/duplex verricht. Daarna wordt een behandelplan opgesteld, eventueel na overleg met een dermatoloog en/of vaatchirurg. Dus na dit bezoek weet u meteen welke behandeling voor u het meest doeltreffend is en op welke termijn deze verricht kan worden.


Poliklinische behandeling

De meeste spataderbehandelingen kunnen poliklinisch worden verricht. U kunt dus vrijwel onmiddellijk na de behandeling weer naar huis.
  • Medewerkers
  • Intranet