U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een onderzoek bij de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Afhankelijk van het specifieke onderzoek dat uw behandelend arts heeft aangevraagd kan de wachttijd langer of korter zijn. De wachttijd is ook afhankelijk van uw specifieke medische situatie.  Op grond van uw verwijzing en uw situatie bepaalt de specialist hoe snel u gezien zult worden. Hebt u direct zorg nodig, dan wordt u meteen geholpen.

Uw huisarts kan alle toegangstijden van ziekenhuizen in Nederland inzien. Zo weet uw huisarts meteen waar u het snelst geholpen kunt worden op het moment dat hij u verwijst.


Wachttijden en toegangstijden

U hebt van uw huisarts of behandelend specialist een verwijzing gekregen voor een afspraak, onderzoek of behandeling in het Radboudumc. Het duurt vaak even voordat u terecht kunt. Het Radboudumc informeert u graag over de actuele wachttijden.

lees meer

Wachttijden diagnostiek

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft voor bepaalde diagnostische verrichtingen aangegeven dat ziekenhuizen de wachttijd moeten publiceren.

naar wachttijden

Wachttijden diagnostiek

Het coronavirus heeft invloed op onze wachttijden. Helaas kunnen nog niet alle afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent. Kijk voor meer informatie op onze coronapagina.​

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft voor bepaalde diagnostische verrichtingen aangegeven dat ziekenhuizen de wachttijd moeten publiceren. Dit doen wij volgens de specificaties van de NZa.

De gepubliceerde wachttijden zijn altijd een indicatie. Afhankelijk van het specifieke onderzoek dat uw behandelend arts heeft aangevraagd kan de wachttijd langer of korter zijn. De wachttijd is ook afhankelijk van uw specifieke medische situatie.  Op grond van uw verwijzing en uw situatie bepaalt de specialist hoe snel u gezien zult worden. Hebt u direct zorg nodig, dan wordt u meteen geholpen.
 

 Wachttijd per 14 juni​ 2022:  dagen

 MRI hersenen

  19

 MRI heup(en)/ onderste extremiteit(en)

  19

 MRI nek

  19

 MRI rug

  19

 MRI schouder(s)/bovenste extremiteit(en

  19
 CT scan   23
 Gastroscopie   30
 Colonscopie   42
 Mammografie   5
 Echografie   7
 Röntgen   0
 Botdichtheidsmeting DEXA meting   20
 Baarmoederhalsafwijkingen uitstrijkje   28


 

  • Medewerkers
  • Intranet