Vóór uw opname
Een opname is voor de meeste mensen niet alledaags. Een aantal zaken kunt u al voorbereiden.
lees meer
De opnamedag
Op de opnamedag meldt u zich bij de balie van de verpleegafdeling. Wat kunt u verder verwachten?
lees meerDe opnamedag
Naar het Radboudumc
Op uw opnamedag gaat u naar het Radboudumc. Eventueel kunt u bij de ingang een rolstoel lenen of met de golfkar meerijden naar de verpleegafdeling.
Naar de verpleegafdeling
U meldt zich op de afgesproken tijd bij de balie van de verpleegafdeling. Hier controleren we eerst uw gegevens. Daarna krijgt u van een verpleegkundige uitleg over uw opname, de afdeling, voorzieningen en zaken als etenstijden en bezoektijden.
Naar uw kamer
De verpleegkundige maakt u wegwijs op de afdeling en brengt u naar uw kamer. Hier kunt u uw spullen opbergen. De verpleegkundige doet een identificatiebandje om uw pols. Daar staat onder andere uw naam en een streepjescode op. Zo weten we zeker wie u bent en kunnen we uw gegevens controleren, bijvoorbeeld voor het toedienen van bloed en medicijnen.
Op de kamer
We hebben één- tot vijfpersoonskamers. Op de meeste afdelingen liggen vrouwen en mannen bij elkaar op een kamer. Heeft u hier bezwaar tegen? Meld het dan aan de verpleegkundige. Als het kan houden we daar rekening mee. Welke kamer u krijgt, hangt af van uw situatie, wensen en het aantal bedden dat op dat moment beschikbaar is. Er is altijd een kleine bergruimte voor uw persoonlijke eigendommen aanwezig. Ook vindt u binnen handbereik van het bed een knop om de verpleegkundige te waarschuwen.

Tijdens uw opname
Tijdens uw opname zijn veel dingen anders dan thuis. Om een indruk te geven, hebben we de belangrijkste zaken op een rij gezet.
lees meer
Bekijk welke afdelingen gaan verhuizen op 30 mei & 4 juli
Bij het Radboudumc bouwen we aan de toekomst. De komende maanden verhuizen verschillende afdelingen. Eind mei 2022 verhuizen de verpleegafdelingen en poliklinieken vanuit de locatie Dekkerswald naar het Radboudumc in Nijmegen. Vanaf maandag 4 juli zijn medewerkers, patiënten en bezoekers ook welkom in het nieuwe hoofdgebouw A. Bekijk voor uw afspraak altijd de actuele locatiegegevens in mijnRadboud en in de sms-reminder.
Bekijk de lijst met afdelingen die eind mei en begin juli verhuizen, deze lijst wordt de komende tijd verder uitgebreid.
Kijk voor meer informatie over de nieuwbouw op www.Radboudumc.nl/bouw
Ontslag
Het is niet altijd vooraf vast te stellen wanneer u weer naar huis kunt. Dit gaat in overleg met uw arts of verpleegkundige. Zij bespreken ook met u of u thuis nog extra verzorging of aanvullende behandeling nodig heeft. En wie dit kan doen.Informeren van huisarts of verwijzer
Het ziekenhuis informeert uw huisarts (of andere verwijzer) over uw vertrek. Hij of zij krijgt ook bericht als u bent opgenomen in het Radboudumc.Medicijnen
Het Radboudumc is verplicht om bij uw ontslag uw actuele medicatiegegevens door te geven aan uw apotheek en eventuele andere zorgverleners (zoals uw verpleeghuis of de thuiszorg). Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit aangeven. U kunt bij de Radboud Apotheek de medicatie meenemen die u bij uw ontslag voorgeschreven krijgt. Deze kan bezorgd worden op uw verpleegafdeling of bij u thuis. Uiteraard kunt u de medicatie ook bij uw eigen apotheek bestellen.Praten over uw behandelwensen Informatie voor patiënten en hun naasten
In het Radboudumc bieden we medisch zinvolle zorg. Dat doen we in samenspraak met u. Als patiënt kunt u meedenken over uw behandeling en daarbij aangeven wat uw wensen daarin zijn.
lees meermijnRadboud Tijdens uw opname uw gegevens inzien
Tijdens uw opname in het Radboudumc kunt u gegevens over uw opname inzien via mijnRadboud.
lees meermijnRadboud Tijdens uw opname uw gegevens inzien
U kunt tijdens uw opname in het Radboudumc de gegevens over uw opname inzien via mijnRadboud. U heeft hiervoor volledige toegang nodig tot mijnRadboud. Vervolgens kunt u inloggen in uw mijnRadboud account met uw smartphone of tablet.
- Inloggen via website: als u tijdens uw opname inlogt via de website, komt u direct op de pagina met uw opname-informatie uit.
- Inloggen via app: Logt u in via de mijnRadboud app, dan kunt u via de knop ‘Opname’ uw gegevens bekijken.
Voor vragen over uw opname-informatie kunt u terecht bij uw behandelteam.
-
Uw persoonsgegevens.
-
De afdeling en kamer waar u tijdens uw opname verblijft.
-
Wanneer, waar en door welke zorgverlener u bent opgenomen.
-
Als er een verwachte ontslagdatum is ingevuld, wordt deze getoond. Is er nog geen verwachte ontslagdatum, dan wordt dit onderdeel niet getoond.
-
Dit zijn de zorgverleners die betrokken zijn bij deze specifieke opname.
-
De geplande afspraken in de komende 4 dagen.
-
- Gepland: de medicijnen die u op vaste tijdstippen tijdens uw opname ontvangt, dit staat voor u gepland. We tonen hier de medicatie voor vijf dagen, waarbij u de medicatie van één dag geleden ziet, die van vandaag en de komende drie dagen.
- Continu: de medicijnen die u doorlopend in een vaste hoeveelheid ontvangt, bijvoorbeeld via een infuus.
- Zonodig: de medicijnen die u krijgt als dit noodzakelijk is. Of wanneer u er zelf om vraagt, bijvoorbeeld een pijnstiller.
-
We tonen de laatste acht metingen van uw bloeddruk (NIBD mmHg), hartfrequentie, temperatuur en ademhalingsfrequentie.
-
Informatie over uw dieet.
-
Uw zorgverlener heeft een aanvraag gedaan voor een laboratoriumonderzoek, bijvoorbeeld om uw bloedglucosewaarde te bepalen.
-
Uw zorgverlener heeft een aanvraag gedaan voor een radiologisch onderzoek zoals een röntgenfoto, MRI- of CT-scan.
-
Uw zorgverlener heeft een aanvraag gedaan voor een consult, bijvoorbeeld het verzoek of een diëtist u kan bezoeken of een maatschappelijk werker.
-
Een aantal notities van uw zorgverlener, bijvoorbeeld wondzorg of familiegesprek.

Nazorg Transferpunt
Misschien heeft u na uw bezoek aan de polikliniek, spoedeisende hulp of ziekenhuisopname nog zorg nodig. Denk hierbij aan thuiszorg, een verblijf in een zorginstelling of hulpmiddelen. Het Transferpunt van het Radboudumc helpt u met het organiseren van deze nazorg.
lees meer
Mantelzorg Uw naaste in het ziekenhuis
Als familie of andere naaste van de patiënt bent u een onmisbare partner in zorg.
lees meer