Medische behandelaars

Tijdens de opname krijgt u te maken met meerdere medische behandelaars. Het is voor u belangrijk om te weten wie dit zijn en welke verantwoordelijkheden zij hebben.

Hoofdbehandelaar

De hoofdbehandelaar is de internist-nefroloog (staflid) die de supervisie van de verpleegafdeling uitvoert. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit, coördinatie en continuïteit van uw medische zorg. De internist-nefroloog werkt nauw samen met de verpleegkundigen en afdelingsartsen. De naam van de hoofdbehandelaar staat vermeld op het bord bij de balie en in de patiëntenkamer. De hoofdbehandelaar is meestal niet de arts die u op de poli ziet. Er is uiteraard wel overleg met de behandelend arts en bij belangrijke beslissingen wordt hij of zij betrokken. De behandelend arts op de polikliniek neemt niet de rol van de hoofdbehandelaar over.

Medebehandelaar

Een medebehandelaar is een medisch specialist die vanwege zijn of haar deskundigheid een gedeelte van de onderzoeken en behandeling op zich neemt. Tijdens de opname voor een niertransplantatie zijn de vaatchirurg en uroloog de medebehandelaars. 

Behandelaar

De behandelaar die u iedere dag op de afdeling ziet, draagt de zorg voor uw dagelijkse medische behandeling. Op de afdeling wordt de medische zorg uitgevoerd door de zaalartsen (artsen in opleiding tot internist/ nefroloog en de physisian assistents). De zaalartsen staan onder supervisie van de nefroloog.

Consulent

De consulent is een medisch specialist of andere professional die door de hoofdbehandelaar of medebehandelaar is ingeschakeld. Hij of zij geeft advies over een onderdeel van de onderzoeken of therapie. De consulent is bijvoorbeeld een fysiotherapeut, cardioloog, diëtist of maatschappelijk werker.
 
Op de afdeling Nierziekten heeft u dagelijks contact met de afdelingsarts/behandelaar. Tijdens de artsenvisite die dagelijks plaatsvindt, kunt u vragen stellen over de medische behandeling. Het is altijd mogelijk dat uw directe contactpersoon hierbij aanwezig is. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Voor meer informatie over de verschillende behandelaars kijkt u hier.
Patientenzorg Verpleegafdelingen Verpleegafdeling Nierziekten
Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling. Er zijn 17 bedden verdeeld over 1-, 2- en 4-persoonskamers.

Over de afdeling

Op de afdeling werken artsen, physisian assistants, verpleegkundigen, verpleegassistenten, voedingsassistenten en secretaresses nauw samen.

lees meer

Over de afdeling

Op de afdeling werken artsen, physisian assistants, verpleegkundigen, verpleegassistenten, voedingsassistenten en secretaresses nauw samen. Daar waar nodig zijn er verschillende disciplines inzetbaar, waaronder een diëtist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en geestelijk verzorger.
 
De afdeling wordt geleid door het werkplekmanagement bestaande uit chef de clinique, zorgmanager en de operationeel leidinggevende.

Contact

Verpleegafdeling Nierziekten

(024) 361 89 85
contact

Medische behandelaars

Tijdens de opname krijgt u te maken met meerdere medische behandelaars. Het is voor u belangrijk om te weten wie dit zijn en welke verantwoordelijkheden zij hebben.

lees meer

Voorzieningen

  • Hier vindt u meer informatie over de voorzieningen in het Radboudumc.

    lees meer


Van opname tot ontslag

Op de dag van opname voert u een intake met de verpleegkundige en wordt u gezien door de afdelingsarts. Ook wordt er al met uw gesproken over het ontslag.

lees meer

Van opname tot ontslag

Dag van opname

Op de dag van opname voert u een intake met de verpleegkundige en wordt u gezien door de afdelingsarts. Ook wordt er al met uw gesproken over het ontslag. Denk hierbij aan voorzieningen die getroffen moeten worden voor een goede terugkeer naar huis, zoals thuiszorg of fysiotherapie. Verder beleid hangt af van de reden van opname.

Meer informatie over uw opname in het Radboudumc vindt u hier.

Dag van ontslag

U krijgt het volgende van de afdeling mee:
  • Ontslagrecepten en een medicatieoverzicht.
  • Eventueel maken we een controle-afspraak bij uw behandelend arts.
  • Als het nodig is, vindt er een overdracht plaats voor thuiszorg of verpleeg/verzorgingstehuis.
  • Eventueel maken we een afspraak voor vervolgonderzoeken.

Na het ontslag

U bent opgenomen geweest op onze verpleegafdeling. Hoe heeft u de opname ervaren? Heeft u nog verbeterpunten voor ons team? Laat het ons weten. lees meer


Locatie verpleegafdeling Nierziekten

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 501