Patiëntenzorg Verpleegafdelingen Verpleegafdeling Plastische chirurgie

Over de afdeling

De verpleegafdeling Plastische chrirugie maakt onderdeel uit van de verpleegafdeling Brein, Bewegen en Reconstructie van het Radboudumc. Dit is een samenwerking van de verpleegafdelingen van Neurochirurgie, Plastische Chirurgie, Orthopedie en Traumachirurgie.

lees meer

Over de afdeling

De verpleegafdeling Plastische chrirugie maakt onderdeel uit van de verpleegafdeling Brein, Bewegen en Reconstructie van het Radboudumc. Dit is een samenwerking van de verpleegafdelingen van Neurochirurgie, Plastische Chirurgie, Orthopedie en Traumachirurgie.

Artsen

Op de afdeling werken twee artsenteams: de neurochirurgen en de plastisch chirurgen. Elk team is breed samengesteld. Het afdelingshoofd is eindverantwoordelijk voor de medische zorg. Verder bestaat het team uit specialistisch chirurgen (neurochirurgen of plastisch chirurgen), arts-assisitenten (artsen waarvan een deel in opleiding is tot  specialist), en co-assisitenten (studenten geneeskunde).

De zaalarts en/of andere artsen van het team komen dagelijks bij u langs. De plastisch chirurgen lopen visiste tussen 08.00 en 08.45 uur. Het is belangrijk dat u op deze tijdstippen op uw kamer bent. Tijdens de artsenvisite kunt u vragen stellen over de medische behandeling. Ook kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met uw behandelend arts.

Verpleegkundigen

De verpleegkundigen werken in een team. We doen ons best om u gedurende uw verblijf door dezelfde verpleegkundigen te laten verzorgen en begeleiden. Op deze manier leert u elkaar kennen en kan de zorg beter worden afgestemd. Met vragen en problemen kunt u het beste terecht bij de verpleegkundige die voor u zorgt.

Ook kunt u te maken krijgen met studenten verpleegkunde. Dit zijn studenten uit alle vier de jaargangen van de opleiding tot verpleegkundige. Deze studenten doen hun werk onder toeziend oog van een gediplomeerd verpleegkundige.

Daarnaast werken er verpleegassistenten op de afdeling. Zij ondersteunen de verpleegkundigen.
De zorgmanager en teamleider van de afdeling zijn vooral bezig met de organisatie en zijn eindverantwoordelijk
voor de verpleegkundige zorg.

Tussen 13.55 uur en 14.30 uur houden de verpleegkundigen een patiënten bespreking waarin zij uw behandeling bespreken. U wordt gevraagd de verpleegkundige tijdens deze behandeling niet te storen.

 


Uw opname bij het Radboudumc

Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.


Contact

Luister het volledige keuzemenu af om doorverbonden te worden met de juiste afdeling.
(024) 361 40 14


Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Brein, Bewegen en Reconstructie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 737

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 737 (Brein, Bewegen en Reconstructie)

Op de afdeling


Dagindeling verpleegafdeling

De dagen op onze afdeling verlopen verschillend omdat elke patiënt een speciale verzorging en behandeling krijgt die op hem of haar is afgestemd. Elke dag heeft wel een aantal vaste momenten. lees meer

Dagindeling verpleegafdeling

De dagen op onze afdeling verlopen verschillend omdat elke patiënt een speciale verzorging en behandeling krijgt die op hem of haar is afgestemd. Elke dag heeft wel een aantal vaste momenten.
07:00 Voedingsronde en medicijnronde
08:00 Aanvang werkzaamheden verpleegkundigen van de dagdienst
09:30 Voedingsronde
10:15-10:45 Koffiepauze verpleegkundigen (verdeeld in 2 groepen)
12.00 Voedingsronde en medicijnronde
12:15-13:30 Lunchpauze verpleegkundigen (verdeeld in 2 groepen)
14:45 Voedingsronde en medicijnronde
16:00 Aanvang werkzaamheden verpleegkundigen van de avonddienst
17:15 Voedingsronde en medicijnronde
20:00 Verzorging voor de nacht en voedingsronde
22:00 Medicijnronde
23:00 Aanvang werkzaamheden verpleegkundigen van de nachtdienst.

Naast ontbijt, lunch en diner krijgt u tussendoor van onze voedingsassistenten drie keer een gerecht, shake of snack geserveerd.

Wilt u er rekening mee houden dat om 23.00 uur al veel patiënten slapen? Rust op de afdeling is dan erg belangrijk. Tijdens de nacht komen verpleegkundigen regelmatig kijken of alles in orde is met u.

Bezoektijden

Op de verpleegafdeling Orthopedie, Traumachirurgie, Neurochirurgie en Plastische chirurgie kunt u van 11.00 tot 21.00 terecht. Wij kunnen van deze tijden afwijken als dit beter is voor het herstel van onze patiënten en bij medische of verpleegkundige zorg. Onze verpleegkundigen zullen dit dan aangeven.

Gemengd verplegen

Het kan voorkomen dat vrouwen en mannen samen op één kamer verpleegd worden. Lees meer

Gemengd verplegen

De afdeling beschikt over meerdere éénpersoonskamers, één vierpersoonskamer en één twee persoonskamer. Het kan voorkomen dat vrouwen en mannen samen op één kamer verpleegd worden. Uw privacy wordt hierbij gewaarborgd. Heeft u hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de verpleegkundige, zodat zij een oplossing voor u kan zoeken.

Weer naar huis

Als u de afdeling verlaat, heeft u met de verpleegkundige nog een ontslaggesprek en krijgt u van de arts de recepten voor uw medicatie en een ontslagbrief voor uw huisarts mee. lees meer

Weer naar huis

Als u de afdeling verlaat, heeft u met de verpleegkundige nog een ontslaggesprek en krijgt u van de arts de recepten voor uw medicatie en een ontslagbrief voor uw huisarts mee. Ontslag vindt ’s morgens plaats tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Vervoer naar huis of een andere instelling moet u zelf regelen. Alleen wanneer u met een ambulance vervoerd gaat worden, dan regelt de verpleegkundige dit.
 

Ontslag in zicht

Wat u moet weten wanneer u met ontslag gaat van de verpleegafdeling Trauma, Reconstructie en Bewegen?

lees meer

Afdeling Plastische Chirurgie

De afdeling Plastische Chirurgie houdt zich bezig met herstel van vorm en functie van een lichaamsdeel. Het gaat om correctie van aangeboren of verkregen afwijkingen en verminkingen of gebreken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet