Floris H.B.M. Schreuder neuroloog

Drs. Floris Schreuder werkt op zowel de afdeling neurologie als de polikliniek neurologie. Zijn aandachtsgebied is neurovasculaire ziekten.

Hij behandelt voornamelijk patiënten met beroerte, waaronder herseninfarcten en hersenbloedingen. Daarnaast is hij betrokken bij verschillende wetenschappelijke onderzoeksprojecten, gericht op het beter begrijpen en behandelen van hersenbloedingen.
Personen Floris Schreuder

Contact

drs. Floris Schreuder
neuroloog


Floris H.B.M. Schreuder neuroloog

Drs. Floris Schreuder werkt op zowel de afdeling neurologie als de polikliniek neurologie. Zijn aandachtsgebied is neurovasculaire ziekten.

lees meer

Opleiding

  • 2009-2016 Specialisatie Neurologie (Maastricht Universitair Medisch Centrum). Opleider prof. dr. R.J. van Oostenbrugge
  • 2001-2007 Universiteit (Geneeskunde, Universiteit Maastricht)
  • 1995-2001 Middelbare school (VWO, Graaf Huyn College, Geleen, Cum Laude)

Onderzoek

Floris Schreuder verricht wetenschappelijk onderzoek naar de patiënten met een hersenbloeding. Zo is hij betrokken bij projecten om het onderliggende ziekteproces bij hersenbloedingen beter te begrijpen.

lees meer

Onderzoek

Floris Schreuder verricht wetenschappelijk onderzoek naar de patiënten met een hersenbloeding. Zo is hij betrokken bij projecten om het onderliggende ziekteproces bij hersenbloedingen beter te begrijpen. Drs. Schreuder is in het bijzonder geïnteresseerd in cerebrale amyloïd angiopathie (CAA), een veelvoorkomende oorzaak van hersenbloedingen. Daarnaast werkt hij aan onderzoek om de behandeling van patiënten met een hersenbloeding te verbeteren. 

Onder­scheidingen

  • 2017 Weston Brain Institute Rapid Response Program (medeaanvrager) t.b.v. SCALA: A Amyloid Beta Profile Specific for Cerebral Amyloid Angiopathy.
  • 2017 ZonMw Memorabel II subsidie (medeaanvrager) t.b.v. BIONIC: Biomarkers for cognitive impairment due to cerebral amyloid angiopathy.
  • 2015 KNAW van Leersum stipendium (hoofdaanvrager) t.b.v. werkbezoek aan Universitätsklinikum te Giessen (Duitsland).

Nevenfuncties

Drs. Floris Schreuder is medeoprichter van de patiëntenadviesgroep (PARTNER) voor beroerte binnen het Radboudumc. Verder is hij lid van verschillende verenigingen.

lees meer

Nevenfuncties

Drs. Floris Schreuder is medeoprichter van de patiëntenadviesgroep (PARTNER) voor beroerte binnen het Radboudumc. In het verleden heeft hij zich ingezet voor twee commissies van de Nederlandse Vereniging Neurologie (NVN).

Verder is hij lid van verschillende verenigingen, waaronder de NVN, Nederlandse Neurovasculaire Werkgroep en de European Stroke Organization.